WiFi dekking op kantoor

Tegenwoordig wordt er nog weinig bekabeling gebruikt bij bedrijven. Veel bedrijven gebruiken deze dagen alleen nog maar gebruik van draadloze netwerken, beter bekend als WiFi. Het scheelt een hoop gedoe met het aanleggen van bekabeling en met behulp van een WiFi-adapter of een laptop is het vrij eenvoudig om van alles aan te sluiten op het netwerk. Steeds meer apparaten hebben een WiFi-adapter. Tegenwoordig zijn er zelfs waterkokers met WiFi, zodat de koker met een app kan worden aangezet. Mocht je een groot bedrijf hebben dan is het nog vrij ingewikkeld om te kijken waar je routers moet plaatsen voor optimale dekking.

Vaak sla je, om optimale dekking te krijgen, meerdere routers in. Met een WiFi site survey is het gemakkelijk de juist informatie te vergaren met betrekking tot hardware en het bereik ervan. Zo hoef je nooit teveel uit te geven bij het opzetten van een WiFi netwerk. Vaak krijg je bij de uitvoering van een site survey een heatmap. Deze heatmap lijkt exact zien hoe de WiFi dekking in elkaar steekt. Zo kun je precies zien welke gebieden de beste dekking hebben en hoe je het eventueel zou kunnen verbeteren door routers en modems te verplaatsen. Niemand wil onnodig geld gaan besteden aan dingen die je veel efficiënter kan doen.

Dit is een van de WiFi oplossingen om ten eerste over bekabeling te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat je te veel routers gaat inkopen. Daarnaast kun je met een heatmap wel duidelijk zien hoe de signalen zich verspreiden en waar eventuele knelpunten zijn met slecht bereik. Zo kun je straks met in plaats van 6 routers het werk wel doen met slechts 3 routers. Zo zou je zelfs je waterkoker vanaf de andere kant van het gebouw aan kunnen zetten. Het zijn uiteindelijk de kleine dingen die er toe doen.

Comments are closed.