Wat als de Paus Benedict XVI zijn Popemobile zou verkopen?

Na 7 jaar trouwe dienst heeft de Paus Benedict XVI bekend gemaakt dat hij per 28 februari zal aftreden. Deze nieuws wordt als schokerend ervaren door de 2.1 billioen Christenen over de hele wereld omdat het de eerste Paus is die in 600 jaar tijd beslist af te treden. Deze mededeling brengt veel vragen met zich mee over de toekomst, zoals wie de Paus gaat opvolgen? Wat gaat er met de bezittingen van de Paus gebeuren, zoals de Popemobile?

De Popemobile is een witte Mercedes-Benz M-class sport utility vehicle die omgebouwd is om de Paus beter zichtbaar te maken voor de massa, en tegelijk bescherming biedt tegen potentiele aanslag pogingen dankzij de dikke kogelvrije ramen. De Paus heeft ook bewust voor de kleur wit gekozen als symbool van reinheid en van zuiverheid. De Mercedes heeft als snel de bijnaam Popemibile, of “Papamobile” gekregen door de bevolking vanwege zijn Aquarium look.

Wat gaat er met de Popemobile gebeuren?

De Paus zal voortaan geen gebruik meer hoeven te maken van de super deluxe kogelvrije Mercedes, Wat gaat daarmee gebeuren? Benedict XVI kan moeilijk een “Popemobile te koop” bordje plaatsen voor zijn kogelvrije raam met zijn mobiele nummer eronder in het midden van de Saint Peter’s Square. Of sterker nog zijn Mercedes verkopen aan een dealer door de Popemobile aan te melden op de auto verkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl.

Sinds de Ali Agca aanslag die 13 Mei 1981 heeft plaatsgevonden is het traditie dat de Popemobile van generatie tot generatie wordt doorgegeven aan de volgende Paus ter bescherming. Dat betekent dat we de 85 jarige Benedict helaas er niet in zullen zien rijden met de kogelvrije aquarium vol met boodschappen onderweg naar huis. Zijn opvolger zal er jaren rijplezier aan hebben in de toekomst, wie weet, misschien zien we in de toekomst een milieuvriendelijke Popemobile verschijnen?

Comments are closed.