Wandtegels en vloertegels kiezen voor in uw woning

Er bestaan vele verschillende soorten tegels. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vloertegels en wandtegels en naargelang het materiaal waar ze uit vervaardigd zijn zoals bijvoorbeeld natuursteen, kleitegels en betontegels. Een andere indeling is naargelang de beschildering of de uitstraling en tegels kunnen machinaal of handmatig gemaakt zijn. Voor het plaatsen van tegels en voor het beste resultaat laat u het best een tegelzetter komen.

Handgemaakte of machinale tegels

Tegenwoordig worden de goedkopere soorten tegels voor in huis machinaal gemaakt. Maar naast de massa productie worden tegels nog altijd op een ambachtelijke wijze gemaakt. Deze soorten tegels zijn natuurlijk wel duurder maar geven een prachtige uitstraling en zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en stijlen.

Gekleurde en speciale tegels

Vloertegels en wandtegels zijn in een hoop verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar. Fabrikanten kunnen kleuren toepassen uit verschillende perioden zoals typische kleuren uit dec zeventiende eeuw of Art Deco kleuren, maar ook passende kleuren in moderne inrichtingen zijn leverbaar in vele soorten. Daarnaast zijn er ook tegelfabrikanten die een eigen specialiteit hebben. Bestellingen zijn dan meestal wel afhankelijk van een minimale afname. De keuze van vloertegels is dus enorm uitgebreid, zowel in oppervlakte als in kleur.

Juiste keuze maken

Door het ruime aanbod kan het kiezen van de geschikte wandtegels of vloertegels een langdurige kwestie zijn. Neem dus genoeg tijd voor het kiezen, en vraag raad aan een specialist. Een goede tegelzetter beschikt over een goed ruimtelijk inzicht en kan u helpen met de juiste keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.