Voordelen van dockshelters bij docksystemen

3 voordelen van dockshelters

De docksystemen in je bedrijfspand werken snel en goed. Toch is er altijd ruimte voor verbetering. Misschien twijfel je al een tijd of je er goed aan doet om dockshelters te plaatsen bij je docksystemen? Wij hebben 3 voordelen voor je op een rij gezet.

Energiezuinig

Door de verbeterde afdichting van de laadruimte, is er minder energieverlies wanneer er geladen en gelost wordt. De warmte of kou (in het geval van bijvoorbeeld opslag van levensmiddelen) kan simpelweg niet naar buiten, dit bespaart energie en zorgt voor lagere kosten.

Verbeterde werkomstandigheden

Een dockshelter zorgt voor goede afdichting, zodat kou en tocht tegengehouden worden. Dat zal de werkomstandigheden van je personeel verbeteren. Zij hebben minder last van temperatuurschommelingen en zullen je dankbaar zijn wanneer je kiest voor een goede afsluiting van de openingen bij de laadbruggen.

Bescherming tegen weersinvloeden

Samenhangend met de voorgaande voordelen, biedt de afsluiting ook een uitstekende bescherming tegen weersinvloeden. Wind en neerslag hebben geen kans om binnen te dringen. Dat scheelt in de kosten van verwarming (of koeling al naargelang welke producten je in je bedrijfspand opgeslagen hebt of produceert) en zorgt op zijn beurt tevens voor goede arbeidsomstandigheden.

Misschien hebben deze voordelen je over de streep getrokken en wil je een dockshelter aanschaffen. Misschien wil je graag nog meer informatie. Kijk in beide gevallen op de website van ROMASS Business. Daar vind je naast uitleg over de diverse mogelijkheden ook uitleg over het afsluiten van onderhoudscontracten waardoor je bedrijf voldoet aan alle wettelijke verplichtingen.

Comments are closed.