Voordelen artikel marketing

Wil je weten of artikel marketing echt werkt? Dan moet je dit artikel lezen want ik zal de voordelen van deze vorm van marketing beschrijven.

Het eerste voordeel is dat je de promotie inspanning kunt afstemmen op jouw doelgroep. Je schrijft namelijk over jouw dienst of product en vervolgens zullen mensen met interesse in dit onderwerp het artikel vinden en lezen. Dit levert zeer gerichte bezoekers en het kost je verder geen cent. Hetzelfde kun je bereiken met PPC advertenties maar die zullen veel meer geld kosten. Nadeel van article-marketing is natuurlijk het moeten schrijven van unieke verhalen. En je moet ook proberen deze artikelen te promoten via Twitter / Facebook en andere social media. Maar op zich kan ook dat gewoon gratis worden gedaan.

Een ander voordeel is dat je twee verschillende kanalen benut voor het verkrijgen van nieuwe bezoekers. Een aantal bezoekers zal jouw site bereiken via het artikel zelf. Mogelijk bezoekt iemand de artikel site / persberichten site en leest vervolgens jouw tekst en klikt op de link. Maar jouw artikel met hyperlink is ook goed voor SEO (zoekmachine optimalisatie). Dankzij de link in jouw tekst verkrijg je een one way backlink naar jouw site. Google en andere zoekmachines zullen jouw artikel indexeren en daarmee ook de backlink meetellen. En bij de meeste sites, zoals deze, mag je de anchor tekst van de link zelf bepalen. Je kunt dus een specifieke zoekterm gebruiken als backlink.

Tips voor het maken van een goede tekst kun je op de pagina artikel schrijven lezen. Op deze site, Artikelpost, kun je ook gratis artikelen plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.