Vloerverwarming voor het verwarmen en koelen van uw huis

Heeft u last van koude voeten, dan is vloerverwarming in uw huis een comfortabele oplossing. Vloerverwarming is een duurzame investering en kan niet alleen een woning verwarmen, het kan ook een woning koelen. Er zijn twee soorten vloerverwarming, een elektrische systeem aangesloten op uw elektrisch netwerk en een warmwatersysteem aangesloten op uw cv ketel. Vloerverwarming wordt geplaatst tussen de vloer en de isolatie.

Duurzame vloerverwarming

Het water dat gebruikt wordt om uw vloer te verwarming heeft minder warmte nodig dan het water in uw centrale verwarming. Dit pakt natuurlijk positief uit op uw energierekening. De warmte van vloerverwarming blijft daarnaast ook langer hangen in de ruimte aangezien de vloer de warmte naar boven uitstraalt. De warmte uit een cv ketel is sneller verloren.

Uw woning verwarmen én koelen

Vloerverwarming kan eveneens uw huis verkoelen door koud water door het systeem te laten lopen. Dit is een veel voordeligere aankoop dan een airconditioning en een veel zuinigere investering.

Vloerverwarming in uw woning

In een nieuwbouwwoning is het natuurlijk gemakkelijk vloerverwarming te plaatsen, maar voor een bestaande woning is er natuurlijk ook een oplossing. Een plat verwarmingssysteem kan gemakkelijk worden geïnstalleerd omdat de vloer inclusief de vloerverwarming dunner moet zijn. Wanneer er een lekkage in de vloerverwarming zou komen, moet de vloer opengelegd worden. Het is dus zeker aan te raden een installateur in te huren om de vloerverwarming te plaatsen. Zo voorkomt u ongelijkmatige verwarming ten voordeel van uw veiligheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.