Vloer onderhoud

Vloer was

Vloer onderhoud van houten vloeren en parket vloeren

De vloer onderhoud van een houten of parket vloer is niet moeilijk. Wel moet je er even tijd voor vrij maken. Vooral als je je houten vloer of parket vloer moet onderhouden door deze te schuren en te lakken, kost dan over het algemeen best wat van je tijd. Gelukkig zijn er wel handige hulpmiddelen op de markt die je bij de vloer onderhoud kunnen helpen. Maar welke producten zijn hier dan voor? Dat hangt van je type vloer af!

Houten vloer was

Voor houten vloeren en parket vloeren bestaan er verschillende producten. Bijvoorbeeld vloer was, natuurolie, vloer lak  of hardwaxolie. Welke je precies nodig hebt, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Laten we stellen dat je toe bent aan het schuren van je vloer. Deze moet je dan nog nabewerken met een van deze categorieën. Natuurolie zorgt bijvoorbeeld voor een natuurlijke afwerking en beschermt het hout van binnenuit. Vloer was is daarentegen weer de meest gebruikte en meest oude vorm van vloer onderhoud. Bij regelmatig gebruik, zal de vloer onderhoud makkelijker zijn, doordat de vloer steeds voller en voller wordt bij het gebruik van vloer was. Bekende merken van vloer onderhoud producten zijn bijvoorbeeld Osmo, Boneco of Blue Dolphin. De houten vloer was verdient zelf mijn voorkeur. Deze pas ik thuis toe op mijn eigen vloeren. Welk merk houten vloer was je neemt, maakt niet uit. De resultaten bij het gebruik van houten vloer was zullen naar mijn mening gelijk zijn. Misschien heb jezelf echter een voorkeur voor een merk of gebruik je een bepaald merk ook om je parket of houten vloer schoon mee te maken. De vloer was kan hier dan op aansluiten.

Vloer onderhoud: reinigen

Komen we gelijk bij het stukje over de parket vloer reinigen. Als je parket reinigen wilt, moet je eerst beslissen welk product je hiervoor wilt gebruiken. Ook hier zijn weer verschillende opties mogelijk. Parket of hout kun je beter niet reinigen met een allesreiniger of (zoals sommige mensen wel doen) met groene zeep. Na verloop van tijd wordt je parket of houten vloer namelijk lelijk door het gebruik van deze middelen. Gebruik liever een afgestemd product dat speciaal bedoelt is voor houten en parket vloeren.

Het is raadzaam vloeren een keer per week schoon te maken. Je kunt hiervoor een product gebruiken als parketreiniger. Daarnaast is het ook goed als je halfjaarlijks of jaarlijks een grondige schoonmaakbeurt houdt. Ook hier kun je kijken naar wat je gebruikt: natuurolie, vloer was, hardwax, etc. Op basis daarvan kun je weer een keuze maken in je schoonmaakproduct.

Luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger is ook raadzaam als je een houten of parket vloer hebt. Een luchtbevochtiger zorgt er namelijk voor dat de lucht in de ruimte constant blijft. We bedoelen hiermee dat de luchtvochtigheid op orde blijft en deze niet droog wordt. Droge lucht zorgt er namelijk voor dat je houten of parket vloer droog wordt en stuk gaat. Als de luchtvochtigheid in orde is, dan wordt dit proces van uitdroging tegengegaan. Bovendien is het ook gezonder voor jezelf als je goede lucht inademt. Een luchtbevochtiger kan hiervoor zorgen.

Luchtbevochtiger: je hebt ze in vele soorten, kleuren, merken en vormen. Stadler Form is een bekend merk onder de luchtbevochtiger, maar Venta is er ook een die erg populair is. Tegenwoordig zijn veel luchtbevochtigers gemaakt volgens een leuk design. Daardoor passen ze in veel huishoudens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.