Vitamines die kinderen nodig hebben

Het is voor onze gezondheid erg belangrijk om genoeg van de nodige vitamines binnen te krijgen. Dat is zeker zo bij mensen van risicogroepen, bij hen is de inname van vitamines van groot belang voor hun gezondheid en groei. Deze risicogroepen zijn onder andere kinderen en ouderen. Bij ouderen ligt de verantwoordelijkheid om op hun vitamine inname te letten bij hen zelf, soms is dat ook op doktersvoorschrift of zorgt de verpleging ervoor dat ze die toegediend krijgen. Kinderen hebben uiteraard nog niet zelf het besef en de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ze genoeg vitamines binnenkrijgen, bij hen ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij hun ouders.

Het is dus zeer belangrijk dat ouders erop letten dat hun peuter, kleuter of jong kind genoeg vitamines opneemt. Voor deze leeftijdsgroepen zijn vitamine C, vitamine D en vitamine B12 het meest essentieel. Deze vitamines zijn allemaal nodig voor een goede ontwikkeling en groei van het kind, het is dus noodzakelijk dat jonge kinderen deze vitamines voldoende binnenkrijgen. De nummer één manier om daarvoor te zorgen, is een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding zal ervoor zorgen dat kinderen een wijde variatie van vitamines krijgen. Enkel vitamine D is een uitzondering op die regel. De grootste bron van vitamine D is namelijk zonlicht, dat zal ervoor zorgen dat het lichaam de vitamine gaat aanmaken.

Ouders moeten er dus over waken dat hun kinderen genoeg buiten komen zodat het lichaam wordt gestimuleerd om vitamine D aan te maken. Kinderen houden gelukkig wel van buiten spelen en als ouders kan je dat ook makkelijk aansturen. Een trampoline kopen voor in de tuin zal je kinderen bijvoorbeeld nog vaker naar buiten lokken. Als je het juiste buitenspeelgoed zoekt, kan het ook extra voordelen hebben. Trampolines zijn zo erg goed voor de ontwikkeling van kinderen en zorgen dat ze veel beweging krijgen.

Comments are closed.