Video apparatuur en inbraakbeveiliging

Er bestaan vele verschillende manieren om je huis, je persoonlijke bezittingen en je gezin te beschermen tegen inbraak. Inbraakbeveiliging is een technische aangelegenheid en aangezien techniek met rasseschreden evolueert, gebeurt dat dus ook met de systemen die gebruikt worden voor de beveiliging van je woning. Video en beeld zijn erg belangrijk in de beveiligingsmarkt. Camera’s voorkomen niet alleen inbraken maar de videobeelden kunnen ook zorgen voor de identificatie en veroordeling van inbrekers. Video apparatuur zorgt voor een professionele beveiliging van uw huis, uw auto en persoonlijke bezittingen.

Er bestaan vele soorten video apparatuur. Videocamera’s zijn waarschijnlijk het meest bekend. Ook hiervan zijn er verschillende soorten. Zo heb je camera’s die weinig of niet opvallen. Ze zijn goed te verbergen op voorwaarde dat ze degelijk geïnstalleerd zijn. Ze zijn dan ook doorgaans erg klein en hebben niet veel ruimte nodig.

Daarnaast bestaan er de infraroodcamera’s. Ze worden meestal buiten geïnstalleerd. Overdag werken ze als een gewone camera. Als het donker is, schakelt de camera over op zwart-wit modus en wordt het infrarood licht ingeschakeld. Dit zorgt voor een veel betere kwaliteit van de opgenomen beelden.

Een ander belangrijk onderscheid van videocamera’s bestaat in de manier waarop de beelden worden doorgeseind naar het scherm. De eerste en veruit populairste zijn de draadloze camera’s. Draadloze camera’s vereisen extra apparatuur : draadloze zender en ontvanger. De zender wordt meestal ofwel aangesloten op de camera zelf of wordt in de camera al geïnstalleerd (als een systeem).

De zender moet de opgenomen beelden doorsturen naar de ontvanger. De ontvanger is aangesloten op een scherm en/of recorder. Het voordeel van draadloze camera’s is dat er geen kabels worden aangesloten op de televisie. Dit maakt de camera minder zichtbaar en makkelijker te installeren en te onderhouden. Echter, draadloze camera’s zijn meestal iets duurder dan bekabelde versies.

Als u de videocamera’s buiten wil installeren, moet u zeker ervoor zorgen dat de camera’s die u koopt weerbestendig zijn. Dit is vooral belangrijk als u op een plaats woont waar het weer vaak verandert. Door de aankoop van weerbestendige camera’s bespaart u geld op lange termijn. Deze camera’s zullen langer werken en voor een verhoogde veiligheid zorgen. Tijdens een langere periode met slecht weer zal deze camera blijven functioneren.

Binnencamera’s. Het is een goed idee om deze camera’s te installeren in de kamers waar je jouw waardevolle bezittingen bewaart, zoals bijvoorbeeld de kamer waar de safe zich bevindt. Wil je draadloze camera’s buiten installeren, experimenteer dan eerst met camera’s binnen. Het is gemakkelijker om draadloze transmissie te testen binnen.

Als je de videorecorder of digitale recorder koopt die samen met het video systeem moet geïnstalleerd worden, bekijk dan de bewegingsmelder aandachtig. Dit toestel zal uitsluitend geactiveerd worden (en bijgevolg ook beelden opslaan) als er beweging gedetecteerd wordt. Het laat toe om meer informatie op te slaan op de DVD, hard drive of andere. Veel camera’s bieden ook functies zoals zoom en geluidsweergave. Dankzij inzoomen krijg je een meer gedetailleerd beeld. De audio functie zorgt dat de beelden van geluid voorzien worden.

Ga naar de website: http://www.alpatech.net/camerabewaking/video-intercom

Comments are closed.