Vaste kosten van een webshop – waar moet je aan denken?

Voordat je besluit om een webshop te beginnen is het goed om op onderzoek uit te gaan. Het feit dat je dit aan het lezen bent betekent dat je daarmee bezig bent – goed! Het is verstandig om na te denken over de vaste kosten van een webshop, voordat je een webshop start. Waar moet je aan denken?

Om een webwinkel te beginnen zijn geen grote investeringen nodig, om je direct gerust te stellen. De webshop neerzetten, voorzien van producten en inrichten zodat je die producten ook kunt gaan verkopen hoeft niets te kosten – na de start van je webwinkel zal je rekening moeten houden met een aantal dingen.

Abonnement

Je kunt een gratis online shop beginnen – binnen een mum van tijd ben je al bezig met het inrichten van de online shop naar jouw smaak, en kun je producten gaan toevoegen.

Daarna zal je rekening meten houden met de kosten van een abonnement. Wanneer je assortiment niet overdreven breed is (tot 200 producten) zijn de kosten daarvan €22,50 per maand. Dat heb je met 1 bestelling in je shop al terugverdiend, niets om van te schrikken dus.

Verzending

Het verzenden van bestelling kost geld, dat is duidelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat deze vaste kosten bestaan. Je kunt ervoor kiezen om de verzendkosten door te berekenen aan je klanten, maar hiervan zal ook een klein percentage retour kunnen komen. Daardoor heb je aan de verzending bijna altijd een kleine kostenpost.

Daarnaast zal je net als iedere ondernemer een administratie moeten bijhouden of uitbesteden, wat kosten met zich mee kan brengen. Dat soort ‘kleine kosten’ horen er bij, maar zal je natuurlijk kunnen compenseren met een mooie omzet uit je webwinkel.
Ook een eigen online shop? Goed besluit! > Online shop starten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.