Tips voor verbouwen

U wilt een verbouwing gaan realiseren. Alles staat al op papier uitgetekend en u heeft een budget vastgesteld. Vervolgens is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden.

Zelf klussen of uitbesteden?

Bent u zelf een handige klusser en heeft u ervaring met verbouwingen dan kunt u zich natuurlijk prima zelf redden. Maar toch is het voor zowel de klusser als de onhandige klusser een erkend bouwbedrijf of timmerbedrijf in te schakelen. Deze vakmensen kunnen u goed begeleiden of uw verbouwing helemaal uit handen nemen. Zo heeft u nergens meer omkijken naar.

Het budget

Vooraf is het raadzaam om een budget op papier te zetten en vrij te maken van uw bankrekening. Zo voorkomt u dat er onnodig veel extra budget aangevuld moet worden. Want uit de praktijk is gebleken dat een vooraf bepaald budget vaak overschreden gaat worden.
Om helemaal goed voorbereidt van start te gaan kunt u offertes aanvragen bij verschillende bedrijven bij u uit de regio. Zo heeft u direct goed inzicht welke kosten er aan uw verbouwing verbonden zijn en welke partij het beste bij u past.

>> Vraag hier direct gratis offertes aan <<

Bouwvergunningen

Of u nu een dakkapel, serre of veranda gaat aanbouwen. U moet altijd eerst bij de gemeente aanvragen of dit zomaar kan. Vaak heeft u namelijk een vergunning nodig om een verbouwing te mogen realiseren. U zult er vroegtijdig naar moeten informeren omdat een vergunning aanvragen meestal tussen de 8 en 14 weken kan duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.