Tips voor het kopen van een eetkamertafel

Bij het kopen van een eetkamertafel zijn er een aantal aspecten waarmee je rekening kan houden. Eén van de belangrijkste is vaak de grootte van een tafel. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken de grootte van de stoelen die erbij komen te staan. Een comfortabele stoel heeft vaak een leuning en dus meer ruimte nodig.

Plaatsing van een eetkamertafel
Wanneer je de eetkamertafel wilt gaan plaatsen dan is het belangrijk dat de stoelen niet de muur raken. Stoelen raken vaak makkelijk beschadigt. Zorg ervoor dat er ruimte is om de stoel minimaal een meter naar achter te kunnen schuiven. Meet dit vanaf de rand van de eetkamertafel.
Het gebruik van de eetkamer zal gepaard gaan met de stoelen en het comfort hiervan.
Stoelen met een armleuning en meer comfort zul je vaker op gaan zitten.

De hoogte van een eetkamertafel
Het huidige aanbod van eetkamertafels houdt vaak rekening met stoelen die zijn voorzien van een armleuning. Daarom is de hoogte van een eetkamertafel erg belangrijk. Het is belangrijk om zelf de verhoudingen te ervaren van een eetkamertafel met de stoelen. De juiste houding zorgt ervoor dat je comfortabel aan tafel zit. Een goede hoogte is meestal rond de 75-76 cm. Uitklapbare tafels zijn meestal van een minimale hoogte van 78 cm.

Welke model eetkamertafel?
Het meest voorkomend en het makkelijkst is een rechthoek. Deze zijn namelijk het makkelijkst in te passen. De stoelen staan er strak onder en de tafel is makkelijk te plaatsen tegen een wand.
Andere vormen zoals oval of rond hebben meestal meer ruimte nodig. Er is keuze genoeg voor tafels. Houd rekening met de indeling van je eetkamer of woonkeuken zodat de tafel goed tot zijn recht komt.

Comments are closed.