Speciale code printers

In de industrie worden andere printers gebruikt dan degenen, die wij thuis hebben staan. Dat moet wel omdat er enorme hoeveelheden dozen, kratten of verpakkingsmaterialen geprint moeten worden in een zo kort mogelijke tijd. Deze printers moeten ook nog eens kunnen printen op allerlei oppervlaktes zoals glas, papier, karton, kunststof, folie, leer, textiel etc. Het printwerk van deze printers moet ook nog eens veeg- en wrijfbestendig zijn en bestand tegen milieu-invloeden.

Deze printers kun je met recht werkpaarden noemen. Een van de bekendste werkpaarden is de hot foil printer. Deze printer kun je in allerlei soorten en maten verkrijgen.

In de industrie wordt vaak gebruik gemaakt van code printen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de farmaceutische industrie en in de voedingsindustrie. In de farmaceutische industrie is het heel belangrijk dat de producten geheel volgens de procedures geproduceerd zijn. Een foutje in het proces kan misschien wel fatale gevolgen hebben voor de patiënten waarvoor deze producten bedoeld zijn. De productieprocessen kunnen nauwgezet gevolgd worden door de codes, die de producten dragen. Zo kunnen de slechte producten eruit gehaald worden voordat ze de consument bereiken.

In de voedingsindustrie is het heel belangrijk dat de consument verse producten in de winkel kan kopen. Als een product aan bederf onderhevig is, wil je dat natuurlijk niet kopen als het al lang in de winkel ligt. Daarvoor zijn de tht codes op de verpakkingen aangebracht. Het winkelpersoneel kan de oudere producten uit de winkel halen voordat de consument ze per ongeluk zou kopen. Een winkel maakt natuurlijk geen beste indruk met allerlei verlopen artikelen in de schappen.

Zelfs elektronica bevat codes. Zo kunnen ook de fouten in het productieproces opgespoord worden en weer rechtgezet. Er bestaan zelfs kabelprinters voor het printen van codes op de kabels. De werkpaarden onder de printers doen goed werk.

Comments are closed.