Samenwonen? Overweeg zeker een samenlevingsovereenkomst op te stellen

Mensen die gaan samenwonen, het gebeurd natuurlijk vrijwel iedere dag. Het is een leuke periode van je leven. Je gaat met je partner een huisje betrekken. Waarschijnlijk zijn jullie in de zevende hemel. Er moet natuurlijk ook een hoop gebeuren, het huis moet worden ingericht en misschien moet er nog wat geklust worden hier en daar. Ook moet je alle spullen uit je oude huis gaan verkassen naar je nieuwe woning.

Dit neemt veel tijd in beslag, en kan best behoorlijk saai zijn. Naast al deze zaken is het een goed idee om een samenlevingsovereenkomst op te gaan stellen. Daarin kan worden opgenomen wat er precies is afgesproken tussen jullie 2. Er wordt opgenomen wat van wie is, en wat er gebeurd mocht er onverhoopt iets mis gaan. Het geeft een stukje zekerheid, voor beide partijen.

Het is zeker aan te bevelen om hiermee aan de slag te gaan. Want het kan veel gezeur en problemen in de toekomst voorkomen. Daar komt bij dat bij de meeste notarissen deze samenlevingsovereenkomst helemaal niet zo duur is om te laten maken. Het is dus zonde om het niet te doen.

Op internet zijn verschillende artikelen te vinden met meer informatie over dit contact. Afhankelijk van je woonplaats kun je een notaris uitzoeken waar je dit kunt laten opstellen. Natuurlijk kun je voor advies ook altijd terecht bij de notaris. Het wordt natuurlijk per situatie bepaald wat er in het contract moet komen. Dit zorgt ervoor dat het contract helemaal naar jullie situatie is opgesteld, en dat alles in orde is.

 

Comments are closed.