Problemen met slecht groeiende bloemen en planten

Als tuinliefhebber geniet je ervan als je tuin in de lente weer in bloeit, komt en de tuin weer langzaam van een kale bedoeling naar een groene tuin gaat met de prachtige kleuren van bloemen en planten.
Het is helaas niet altijd vanzelfsprekend dat dit ook gebeurt. Zo heb ik helaas zelf ook moeten ondervinden.

Oorzaken van slechte groeiende en bloeiende bloemen en planten

Sinds ik in mijn nieuwe huis woonde ondervond ik problemen met de groei en bloei van bloemen en planten. Om er achter te komen waar het aan zou kunnen liggen probeer je alle oorzaken op een rijtje te zetten en deze proberen uit te sluiten. In mijn tuin krijgen bloemen en planten voldoende licht dus de oorzaak moest ik gaan zoeken in de bodem. Een goede vriend van me kwam met de suggestie om te kijken of potgrond in combinatie met hydrokorrels misschien wel kon helpen.

Met een andere samenstelling van grond heb je natuurlijk te maken met een andere vochtigheid en voedingsstoffen. Met de toevoeging van potgrond voor de extra voedingsstoffen en de hydrokorrels voor in de plantenbakken.

Het effect van potgrond

Nou het toevoegen van potgrond aan de tuin zag je langzaam een verbetering in de tuin. Bloemen begonnen te groeien en te bloeien. De grond had blijkbaar geen goede samenstelling waardoor de grond te zuur was voor veel bloemen en planten. Door de toevoeging van potgrond kregen de planten en bloemen een betere voeding. De potgrond zorgde voor het gedeelte magnesium en ijzer wat er blijkbaar te weinig zat in de grond. Door de potgrond bloeien bloemen nog mooier dan ooit te voren.

Comments are closed.