Nieuwe kozijnen plaatsen, wat zijn de verschillen?

Nieuwe kozijnen plaatsen is over het algemeen een dure aangelegenheid. Veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen vanwege de duurzaamheid, houten kozijnen zijn bijvoorbeeld veel bewerkelijker in onderhoud. Houten kozijnen moeten ongeveer een keer per vijf jaar opnieuw worden geverfd, anders loopt u het risico dat de kozijnen enorm beschadigen. Kunststof is onderhoudsarm en dus een eenmalige duurzame investering waar men jarenlang plezier van zal hebben.

Kozijnen verven

Het is niet voor iedereen weggelegd om eens in de vijf jaar de kozijnen opnieuw te schilderen, zeker niet op bovenverdiepingen. U zult dan dus een schilder moeten inschakelen.
Voor de prijs van een schilder kunt u toch rekenen op €35 tot €45 per uur. Voor een grotere klus kunt u in veel gevallen een vast bedrag afspreken. Hou hierbij rekening bij de aankoop van uw kozijnen. Bent u niet van plan zelf te schilderen, kunnen kunststof of aluminium kozijnen op lange termijn goedkoper uitkomen.

Hout in combinatie met kunststof

Vroeger was het uitzicht van kunststof een nadelig iets. Tegenwoordig zijn ze in verschillende uitstralingen en kleuren te verkrijgen. Veel kunststof kozijnen zijn bijna niet meer te onderscheiden van houten kozijnen. U kunt zelfs kiezen voor op de bovenetage kunststof kozijnen te plaatsen in dezelfde kleur dan houten kozijnen op de benedenetage. Het verschil zal bijna niet te merken zijn, en zo hoeft u uw bovenverdieping nooit opnieuw te herschilderen.

Wat is de prijs van kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn aanmerkelijk duurder in aanschaf dan houten kozijnen. Maar aangezien het onderhoud geen kosten meebrengt en kunststof een lange levensduur heeft, is het alleen maar een investering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.