Milieuvriendelijke en diervriendelijke ongediertebestrijding

Ongedierte in uw woning kan uitermate lastig zijn, en u wilt natuurlijk niets liever dat dit zo snel mogelijk bestreden wordt. Het beste is natuurlijk dat de dieren niet moeten gedood worden, maar dit is niet altijd mogelijk. Indien er geen andere oplossing is, gebeurt de bestrijding het beste zonder lange lijdensweg en dierenleed. Het gebruik van schadelijke, giftige producten is ook overbodig. In dit artikel geven we wat meer uitleg over milieuvriendelijke en diervriendelijke ongediertebestrijding.

Diervriendelijke ongedierte bestrijding

Sommige plaagdieren zorgen voor erg veel overlast. Indien ongedierte voor schade zorgt of ziektes kan meebrengen, zoals bijvoorbeeld ratten, dan moet er drastisch ingegegrepen worden. Doden is dan een onontkoombare oplossing. Handel altijd snel en effectief, maak nooit een dier zwaar gewond en laat het dan aan zijn lot over. Spinnen worden bijvoorbeeld gemakkelijk opgezogen door een stofzuiger, maar een harde klap is beter dan hem te laten lijden tot een verstikking. Voor alle ongedierte is er wel een vriendelijke,effectieve manier om ze te verjagen of te bestrijden.

Milieuvriendelijke ongediertebestrijding

Giftige stoffen om ongedierte te bestrijden of doden, zijn niet verstandig voor ons milieu. Denk daarbij aan muggen- of vliegenspray. De vliegen worden ermee gedood maar de giftige stoffen blijven in de kamer hangen. Daarnaast doodt u met giftige middelen ook andere onschuldige en nuttige insecten. Het zorgt dus voor meer schade dan u er goed mee doet. Het is dan ook aangeraden voor uzelf en het milieu om milieuvriendelijke producten te gebruiken. Kijk daarom altijd goed op de verpakking.

Gaat het over een grotere plaag van bijvoorbeeld wespen of vlooien die u zelf niet kunt bestrijden, kunt u het beste een vakkundige ongediertebestrijder laten komen. Informeer natuurlijk altijd of hun werkwijze milieu- en diervriendelijk is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.