Meer inbraken in de winter

Er wordt meer ingebroken zodra de dagen korter worden. Uit politiegegevens blijkt dat het aantal inbraken de afgelopen wintermaanden hoger is dan de rest van het jaar. De politie waarschuwt bewoners hun huizen goed te beveiligen.

Donker is veiligheid voor inbrekers

Inbrekers voelen zich veilig in het donker, zo kunnen ze ongezien een woning in de gaten houden en benaderen. Nu de dagen korter worden kunnen inbrekers sneller hun slag slaan. Zijn er in de zomerperiode in de regio gemiddeld rond 250 inbraken per maand gepleegd, in de winterperiode ligt dit zo rond de 350 met als uitschieter 500 inbraken in december 2011. Dit beeld is in alle gemeenten in de hele regio Hollands Midden te zien.

Vooral in de Randstad

Het is logisch dat vooral in de Randstad meer inbraken voorkomen dan elders in het land. Met name Rotterdam is statistisch gezien een stad met veel inbraken. Schakel daarom tijdig een slotenmaker in Rotterdam in om uw woning grondig te laten inspecteren om inbraak tegen te gaan.

Voorkom een inbraak

De politie doet er alles aan om dit aantal te verminderen. Een aantal preventietips van de politie: zorg voor zicht en licht. Een inbreker heeft slechts dertig seconden nodig om in te breken. Plaats inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van het SKG-sterkeurmerk. Sluit ramen en deuren goed af, draai ze op het nachtslot en berg de sleutels op,ook al bent u maar even weg. Maak gebruik van tijdschakelaars op uw verlichting. Vaak verlaten mensen in de loop van de dag hun huis om pas in de avond terug te keren in een geheel donkere woning. Dit terwijl verlichting in en om de woning juist kan helpen om inbraken te voorkomen. Maak afspraken met uw buren om een oogje in het zeil te houden. Zorg ook voor zicht en licht bij uw huis. Gebruik in donkere uren de verlichting bij uw toegangsdeuren en zorg dat inbrekers zich niet kunnen verschuilen achter struiken in met name voor- en zijtuinen. Snoei tijdig.

Bij verdachte situaties altijd 1-1-2 bellen.

Comments are closed.