Loodgieter bouwt kinderwagen die 80km/u rijdt

Lui kun je Colin Furze, een kersverse vader uit Stamford in Groot Brittannië, niet noemen. Alleen een kinderwagen voortduwen, is niets voor hem. De loodgieter knutselde daarom de snelste kinderwagen ter wereld in elkaar. Het ding haalt, dankzij een 120 cc motorblok, de duizelingwekkende snelheid van 80 kilometer per uur. Onverantwoord natuurlijk, maar wel goed voor een plekje in het Guinness Book of World Records.

Vier weken klussen

De 33-jarige Furze heeft in zijn loodgietersbedrijf vier weken gewerkt aan zijn creatie. Naast de motor voorzag hij het snelheidsmonster van vier versnellingen. Die maken het mogelijk met om heuvels te beklimmen. Colin staat daarbij op een platform aan de achterzijde van de kinderwagen, en bedient de motor met knopjes op de handvatten. Om de ‘buggy-des-doods’ weer tot stilstand te brengen, heeft hij voor de zekerheid een schijfrem geïnstalleerd. De wagen biedt tevens plaats aan een flinke boodschappentas en is uitgerust met een bekerhouder. Het geintje kostte Furze 582 euro.

Guinness Book of World Records

Om in aanmerking te komen voor een vermelding in het Guinness Record Book was een snelheid van 48 kilometer per uur overigens genoeg geweest. ‘Het is angstaanjagend om met deze kinderwagen te rijden, ook al heb ik hem drie wielen gegeven voor meer stabiliteit. Ik kreeg al heel wat jaloerse blikken van andere vaders en moeders, zeker wanneer ze hun baby op een helling moeten duwen. Het is onstabiel op hellingen, maar ik ben nog niet gecrasht.’ Overigens heeft het zoontje van de loodgieter, Colins nog niet in de kinderwagen plaatsgenomen. Gelukkig maar.

Comments are closed.