LED lampen maken het verschil

Nu de klok weer een uurtje vooruit is gezet is het ’s Avonds weer eerder donker. Het hebben van goede verlichting in en om het huis is zeer belangrijk. Dit draagt niet alleen bij aan het voorkomen van een inbraak, ook maakt verlichting het huis gezelliger en sfeerrijk.

LED lampen verbruiken veel minder stroom dan de gloeilamp of een spaarlamp.Ook gaan LED lampen veel langer mee dan de spaarlamp en gloeilamp. Naast de besparende redenen om LED lampen te kopen, Bied een LED lamp ook meer sfeer mogelijkheden dan de tegenhangers. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat LED lampen 50 keer langer mee gaan dan gloeilampen. Door gebruik te maken van LED lampen is het mogelijk om enorme kleurenpaletten te creëren in bepaalde ruimte. Vaak worden LED lampen ook gebruikt in feest- en tuinverlichting. LED lampen zijn vrijwel in alle kleuren te krijgen. Witte LED lampen worden veruit het meeste verkocht in Nederland. Het grote struikelblok voor de meeste mensen is dat LED lampen relatief duur zijn in de aanschaf. De aanschaf prijs van een LED lamp ligt ver boven die van de gloeilamp en de spaarlamp. Wel is het feitelijk vastgesteld dat de hogere aanschafprijs van de LED lamp in het gebruik wordt terugverdiend.

Er kan geconcludeerd worden dat LED lampen het beste aansluiten op het concept duurzaam wonen. LED lampen zijn duur in de aanschaf maar goedkoop in het verbruik. Na gemiddeld 1 jaar LED lampen gebruikt te hebben is de aanschaf al terugverdiend vergeleken met gloeilampen en spaarlampen. Het hebben van goede verlichting maak de keus voor LED lampen aannemelijk.

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.