Keuze tussen poly of mono zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen aanschaffen en heeft u verhalen gehoord over zowel poly als mono panelen? Er wordt in de beide gevallen gebruik gemaakt van siliciumzand, waardoor er met betrekking tot de grondstof geen verschil bestaat. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er sprake is van een andere werkwijze. Indien u voor een poly paneel kiest liggen de verschillende kristallen kriskras door elkaar, terwijl deze bij een mono paneel netjes op een rij worden gelegd. De mono panelen zijn wat duurder dan de poly panelen, maar deze kunnen meer efficiënt voor u werken.

De mono zonnepanelen zijn vooral interessant wanneer u op het dak maar weinig ruimte heeft. Deze panelen bieden u namelijk de mogelijkheid om de gehele installatie meer compact uit te voeren, waardoor u minder vierkante meters nodig heeft. De poly zonnepanelen nemen wat meer ruimte op het dak in, maar zijn vervolgens in staat net zoveel op te leveren als de mono variant. Wat dat betreft kiezen veel mensen graag voor de poly zonnepanelen. Indien u ruimte genoeg heeft is dit een meer voordelige oplossing, waardoor u het gehele systeem sneller terug kunt verdienen.

Met betrekking tot het maximale vermogen in Wattpiek en de kwaliteit van de panelen is er eigenlijk geen sprake van een verschil. Dit blijkt onder andere uit de garanties die de verschillende fabrikanten van de mono en de poly zonnepanelen aanbieden, in vergelijking tot de manier waarop u daar mee om zal gaan.

Wat dat betreft is het lastig om de verschillende soorten panelen van elkaar te onderscheiden, anders dan met betrekking tot de ruimte die ze nodig hebben. Aangezien de opbrengstverhouding nagenoeg gelijk is, kunt u het best goed kijken naar de ruimte die u beschikking heeft en de investering die er nodig is om de zonnepanelen aan te schaffen.

De mono zonnepanelen maken gebruik van dezelfde techniek als de poly zonnepanelen. Het grote verschil is echter dat de verschillende kristallen op een rij dienen komen te liggen, iets waar tijd en geld in gaat zitten. Dit is bij de poly zonnepanelen niet nodig, waardoor de fabrikant daar meer marge over zal houden en het mogelijk is om de panelen meer voordelig aan te bieden. Vergelijk de kosten van poly en mono zonnepanelen met elkaar, om ook in uw geval de goede keuze te maken voor de juiste installatie.

Wilt u ook een offerte aanvragen om de kosten van zonnepanelen eens op een rijtje te zetten? Bezoek dan eens de website VanDeZonnepanelen: http://www.vandezonnepanelen.nl/gratis-zonnepanelen-offerte/

Comments are closed.