Ken de taal van de auto die je wil verkopen

Wil je als particulier je auto verkopen, zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van de taal van je auto. Niet dat je met je eigen auto moet gaan communiceren, maar het is wel goed om op de hoogte te zijn van wat de gangbare termen zijn over auto’s.

 

Weet je hoeveel kilowatt je auto heeft?

Verstand hebben van je occasion

 

Ken je echt alle opties die je auto heeft? Voor de meeste mensen lijkt het zo klaar als een klontje dat men op de hoogte is van alle opties die een auto heeft, maar de praktijk toont aan dat dit lang niet zo is. Zelfs als men meerdere jaren met een auto heeft gereden, is men niet altijd op de hoogte van wat die auto kan. Waarschijnlijk het meest frappante voorbeeld hiervan is dat van het dametje dat haar auto verkocht, een automaat, en niet wist dat die auto ook achteruit kon rijden. Meer dan vier jaar lang had zij met haar autootje altijd vooruit gereden, en groot was haar verbazing toen een geïnteresseerde wagen aankoper met het autootje achteruit reed. Omdat zij een automaat had, dacht zij dat die auto alleen maar vooruit kon rijden. Op dat moment wist de koper natuurlijk dat hij het dametje alles kon wijsmaken wat hij wou en dat hij een prijs kon bedingen die ver onder de gangbare prijs lag.

 

Professioneel overkomen bij de auto aankoper

 

Maar ook in minder frappante aangelegenheden kan een wagen opkoper voelen dat je niet echt op de hoogte bent van het reilen en zeilen van de auto als men over bepaalde termen gaat praten. Toen ik onlangs met mijn broer op stap was in zijn auto waar hij al twee jaar mee reed, vroeg ik hem waarom hij nooit de “follow me home” functie gebruikte. In de verste verte wist hij niet waar ik het over had. Was ik een koper geweest, dan wist ik meteen dat ik hem zaken over zijn auto zou kunnen vertellen die helemaal geen steek houden.

 

Je wagen verkopen zonder er verstand van te hoeven hebben

 

Het is dus goed dat je, als je je auto wilt verkopen als particulier, er voor zorgt dat je van enige terminologie op de hoogte bent. Heb je geen tijd of geen zin om die dingen aan te leren, dan doe je er goed aan om je auto te verkopen via de wagen verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Anders is de kans uiterst groot dat je in de luren gelegd wordt. Bij “ikwilvanmijnautoaf.be” regelt men gratis voor jou de wagen verkoop. Jijzelf hoeft niets te doen, het ganse werk gebeurt door professionals die maar al te goed op de hoogte zijn van de terminologie van de auto’s.

 

 

 

 

Comments are closed.