Inzicht in Responsive Webdesign

Responsive WebDesign is niet weer een nieuwe web-technologie in plaats van een nieuwe revolutionaire benadering van de manier waarop ontwerpers over de hele wereld zijn gewend aan het ontwerpen van web content.

Iedereen, en dat is niet per se alleen ontwerpers, die de toegang tot web content geprobeerd over verschillende apparaten en browsers zal zeker hebben ondervonden van de inconsistentie in de ervaring dat het web content levert bij het overschakelen van het ene apparaat naar het andere, of, wat dat betreft, zelfs van de ene browser naar de volgende.

Wat is RWD?

RWD (een acroniem voor goed webdesign), een slim bedacht termijn, is eigenlijk wat het betekent letterlijk – te reageren op de omgeving die de inhoud wordt toegankelijk van en naar de noodige doen om de consistente gebruikerservaring onafhankelijk van de toegang tot het type apparaat te leveren of browser. In eenvoudige termen betekent dit dat als een webpagina wordt weergegeven zich op een bepaalde manier op een desktop, zou op dezelfde manier weer te geven op een breedbeeld-laptop, of een iPhone, of elke andere apparaten die de snelle techniek werpt over als een uitdaging om de ontwerper keer op keer.

Voor het eerst geïntroduceerd maar een paar jaar geleden, RWD is nog in de fundamentele ontwikkeling stadia en in de eerste plaats probeert op te nemen CSS3, media queries, flexibel of vloeistof roosters afhankelijk van de percentages in plaats van nummers voor hun maten, vloeibare type, vloeiende video, en vloeistof beelden.

Hou het Flexibele

Bij het werken voor RWD de belangrijkste focus is om alles wat wordt gebruikt op de webpagina flexibel. Deze richt zich op twee primaire wensen van ontwerpers. Ten eerste, flexibiliteit ontlast u van te worden beperkt door de inhoud lengte en ten tweede de meer belangrijke kwestie, een flexibel webdesign houdt visuele voorstelling samen over veel meer apparaten. Voor elke ontwerper het voelen van de sleur van het opnieuw aanpassen of aanpassing voor verschillende apparaten komt dit als een zegen. De single ontwerp is uit te breiden naar meerdere apparaten door middel van de ontwerpbenadering van de RWD.

Fluid Grids

Meestal een RWD is gebouwd op een solide basis van wat er wordt genoemd als vloeistof roosters. In het kort vloeistof roosters de inhoud grootte gedefinieerd in verhouding tot de container die de bepaalde inhoud weergegeven. Met andere woorden, vloeistof raster ontwerpen rekening niet alleen de gewenste grootte van de inhoud, maar ook opgenomen schaal door eenvoudig het handhaven van de relatieve grootte van de inhoud en de houder. Laten we bijvoorbeeld eens Target zijn op het display container en context zijn de elementen in het. Door de eenvoudige vergelijking:

Doel ÷ Context = Resultaat

De proportionele scherm grootte is het resultaat dat direct kan worden opgenomen in CSS. Juist door het onderhouden van deze verhoudingen is het mogelijk de samenhang leveren aan de gebruiker.

In de loop der jaren is er sprake van een explosie van browser-apparaten in de markt, e-readers, tabletten, gaming consoles, notebooks en smartphones. Elke schepen met een eigen schermresolutie, browser, lay-out en oriëntaties. Hoewel nog steeds een “in-formulering” fase concept, responsieve webdesign ziet er zeker veelbelovend te leveren schaalbaarheid en expansie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.