Il Duomo: een van de prachtige bezienswaardigheden in Milaan

Als je in Milaan vertoeft, kan je niet om de Duomo heen. Een van de grootste katholieke kerken ter wereld en bovendien een prachtig staaltje kunst, de laat-gotische kunst in het bijzonder.

Als je naar het monument kijkt, vallen meteen de 135 dakspitsen op. Ze dienen eenvoudigweg als versiering. Il Duomo zelf is volledig in marmer bedekt, wat toch wel heel speciaal oogt. Enkele historische taferelen zijn terug te vinden op de grote deuren.

Je kan je wel voorstellen dat dit gebouw niet in een dag tot stand kwam. Maar liefst vijf eeuwen heeft men hier zeer hard aan gewerkt. Verschillende Italiaanse en buitenlandse architecten hebben hun steentje bijgedragen. Hoewel er zoveel tijd en werk in gekropen is en er tal van mensen aan hebben meegewerkt, is men steeds trouw gebleven aan het ontwerp van Giovannino de’ Grassi en Giacomo de Campione uit 1392.

Je kan de kathedraal betreden, maar dan moet je wel wat trappenwerk verrichten. Maar je krijgt er uiteraard een beloning voor in de plaats en dat is een prachtig uitzicht op Milano, met de Alpen in het zicht. Het loont dus zeker de moeite!

Dit en de vele andere bezienswaardigheden Milaan vind je uitgebreid besproken op bezienswaardigheden .be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.