Huren of kopen van een huis?

Veel mensen die op zoek zijn naar een woning zullen zich als eerste afvragen: wil ik een woning gaan huren of kopen?De keuze voor huren of kopen is een belangrijke keuze, omdat beide opties verschillende belangrijke punten met zich meebrengen.

Financiële situatie van de huurder

Voor veel mensen is de financiële situatie een belangrijke bepaler voor de keuze, maar vaak wordt hier ook teveel op gelet. In sommige gevallen kan het financieel mogelijk zijn om een woning te kopen, maar hoeft dit voor het totale plaatje van de persoonlijke situatie niet de beste keuze te zijn. Toch kiezen mensen in dergelijke gevallen snel voor kopen, omdat dit vaak veiliger voelt en als een goede investering. Vaak is het kopen van een woning ook een goede investering, maar soms kan kopen niet de beste optie zijn.

Markt van huurwoningen

Zeker in de huidige tijden van een zwakke woningmarkt kan het lastig zijn uw huis weer te verkopen op korte termijn. Ook de markt voor huurwoningen is nog zwak, maar toch is het vinden van een nieuwe huurder vaak makkelijker dan verkoop van een woning. De vraag die u zich af moet vragen is dus of de woning die u wilt kopen een woning is waarin u zichzelf gedurende lange tijd ziet wonen.

Huren of kopen is de vraag

Antwoord u hierop negatief, of heeft u geen goed antwoord, dan komt huren in beeld. Particuliere huur is het huren van een woning bij een particulier in plaats van een huurinstelling. Met particuliere huur kunt u vaak hele specifieke afspraken maken met de verhuurder. Wanneer kopen geen optie is door een bepaalde persoonlijke situatie, kan huren bij een particulier juist wel een optie zijn. Met de verhuurder maakt u afspraken die volledig afgestemd zijn op uw situatie en toekomstplannen. Na de huurperiode zit u normaal gesproken nergens meer aan vast. Een voordeel van het kopen van een woning is hierin echter wel dat u zelf uw woning kunt gaan verhuren, en zo dus de rol kunt innemen van particulier verhuurder. Zeker in de grote steden is dit een serieuze optie, omdat het hier vaak niet lastig is een huurder te vinden.

Kijk eens op www.particulierhuren.net om meer informatie in te winnen over de juiste keuze wat betreft het kopen of huren van een woning.

Comments are closed.