Houten speelgoed als duurzaam alternatief voor plastic

We leven in een tijdperk waarin het steeds belangrijk wordt dat we meer weten over de herkomst van de producten die we gebruiken; of dat nu eten is of bijvoorbeeld de kleding die we kopen. Ook qua speelgoed komt deze vraag steeds sterker op: is het speelgoed dat we massaal kopen wel duurzaam genoeg?

Het antwoord daarop is lastig te geven. Wel is het zo dat speelgoed normaal gesproken via recycling weer wordt gebruikt voor andere producten, waardoor deze minder schadelijk zijn dan andere producten die simpelweg worden weggegooid. Wel zijn er natuurlijk betere alternatieven te bedenken, een daarvan is houten speelgoed – een duurzame variant van het traditionele speelgoed dat we kennen.

Waar vandaan?

Houten speelgoed is dus een mooi alternatief voor iedereen die op zoek is naar speelgoed dat nóg beter is voor het milieu; nog voordat er recycling plaats heeft gevonden is houten speelgoed al duurzaam. Het speelgoed wordt gemaakt van het afval van rubberbomen – nadat deze bomen zijn gebruikt voor het vervaardigen van rubber worden de afvalproducten normaal gesproken weggegooid, maar met de productie van speelgoed van hout wordt dit afval hergebruikt om er allerlei speelgoed van te maken. Zo kunnen de houten keukentjes, treintjes, noem het maar op – worden gemaakt en verkocht.

Voor iedereen die op zoek is naar speelgoed dat duurzamer is, is dit dus een prima oplossing. Zowel voor uw eigen kinderen, maar ook als cadeau, is dit leuk en bovenal ook origineel.

Over Tojs.nl

Bij Tojs.nl bent u aan het juiste (internet)adres om uw houten speelgoed goedkoop en eenvoudig online te kopen. Ons ruime assortiment met houten loopfietsen, houten treinen en houten keukentjes van bekende merken als BigJigs, I’m Toy, Kapla en New Classic Toys.

Comments are closed.