Hoe kies je een goede borduurmachine?

U kunt het creatieve in uzelf naar boven halen met een borduurmachine die je de mogelijkheid geeft om leven in elke stof te blazen wat een verscheidenheid aan ontwerpen zal opleveren. Met een borduurmachine kunt u uw eigen persoonlijke ontwerpen maken voor kleding, raamdecoratie, beddengoed, en tal van andere huishoudelijke artikelen.

Er zijn tal van machines beschikbaar, variërend van de omvangrijke industriële naaimachines tot de handige en draagbare machines voor thuisgebruik. Onnodig te zeggen dat een dergelijke verscheidenheid bij veel kopers tot verwarring leidt. Dat is waarom het noodzakelijk is om te analyseren hoe u de naaimachine zal gebruiken voordat je er zelfs maar op uit trekt om een te kopen. Hieronder volgen enkele tips die u zullen helpen de juiste borduurmachine te kiezen.

Uw wensen Voordat je verder gaat, moet u uw naai-behoeften bepalen. Alvorens te beslissen over het type machine, vraag jezelf af of het gaat om een hobby of je van plan bent om een volwaardig bedrijf te beginnen. Terwijl een commerciële machine u in staat stelt om vrij snel te borduren, een machine voor thuisgebruik hoeft niet zo snel of zwaar te zijn. Stel jezelf ook de vraag hoe vaak u van plan bent om de machine te gebruiken.

Stijl borduurwerk In essentie zijn er drie types van machines die gebruikt worden voor borduren. Als u al in het bezit bent van een naaimachine, kunt u kiezen voor de speciale borduurmachine, maar twee machines in huis vergt ook meer opslagruimte. Als dit uw eerste naaimachine is, kunt u zoeken naar een combinatiemachine die u zal toestaan om te borduren en wanneer u wilt, de machine ook als een gewone naaimachine te gebruiken. Als u denkt aan een zakelijke onderneming, zal een industriële machine uitgerust met meerdere naalden en koppen een enorme hulp zijn.

Type Machine Er zijn in principe twee soorten machines beschikbaar in de markt: de high-end machines die volledig geautomatiseerd zijn, en de goedkopere, maar betrouwbare manuele of mechanische modellen. Als je technisch onderlegd bent en van gadgets houdt, kun je kiezen voor de high-end machines die zijn uitgerust met touchscreens en programmeerbare stekenreeksen. Echter, deze machines komen op een relatief hogere prijs, terwijl hun mechanische tegenhangers niet alleen goedkoper maar ook lichter zijn. Het onderhouden van een mechanische machine is ook eenvoudiger dan een computermodel, en ze kunnen worden gebruikt als start up om later over te schakelen.

Behuizing Zwaar borduurwerk vereist een even robuuste machine die je in staat zal stellen om gemakkelijk te werken, zelfs met zwaardere stoffen. Terwijl een metalen behuizing de ideale en veiligste inzet is, deze machines hebben het nadeel van een hoog gewicht. Machines met een kunststof behuizing hebben evenveel mogelijkheden, maar het is beter om te kiezen voor een heavy-duty machine om uw naai-behoeften te ondersteunen op de lange termijn. Trouwens, je wilt niet dat uw machine begint te wiebelen en uw patroon ruïneert tijdens het borduren van een stukje stof. Zorg er ook voor om te investeren in een machine van een gevestigd merk.

Motor De motor is in wezen het hart van de machine. Voordat u uw aankoop doet, test de borduurmachine. Iets dat te veel lawaai maakt is een slechte keuze, tenzij je doelbewust de rust van uw familieleden en buren wilt verstoren. Het is verstandig om voldoende tijd te investeren en op zoek te gaan naar een stillere machine. Nogmaals, de motor van de machine moet krachtig zijn en worden geleverd met een geldige garantie.

Accessoires en extra functies Voetjes, naalden, draagtassen, spoelen, zijn accessoires die aanwezig zijn in zowel gemechaniseerde en geautomatiseerde modellen. Extra software en design kaarten zijn essentieel om uw computergestuurde machines te bedienen. Kijk uit naar modellen die kunnen worden aangesloten op het internet wanneer een update voor patronen nodig blijkt. Het is verstandig om op zoek te gaan naar een machine met een ingebouwd licht.

Aanraders De stilste: Janome DC2013 De goedkoopste: Pfaff 1050S Voor naaisters: Janome HD3000, Janome DKS30 Digitaal en goed geprijsd: Singer 7258, Janome CXL301 De quilter: Singer 7469Q, Husqvarna Viking E20

Budget Koop een machine op basis van uw budget. High-end modellen hebben een hoger prijskaartje, terwijl een tweedehands model een betere optie is voor iemand die pas begint. Investeer niet in goedkope plastic modellen, omdat ze niet zo lang meegaan als machines van een vertrouwd merk.

Bron: http://www.borduurmachinekopen.nl

Comments are closed.