Hardloopschoenen advies

Hardlopen is een populaire sport. En dat is ook niet zo gek als je bedenkt welke voordelen hardlopen allemaal heeft. Het is een laagdrempelige sport, waar je mee kunt beginnen op het moment dat je de deur uitloopt. Daarnaast heb je er maar weinig voor nodig. In principe heb je voldoende aan een paar goede hardloopschoenen.

Wat zijn goede hardloopschoenen?

Goede hardloopschoenen moeten in de eerste plaats goed passen. Er moet, als je staat, nog een beetje ruimte (een halve tot een hele centimeter) zitten tussen je langste teen en de neus van de schoen. Mogelijk hebben je hardloopschoenen een andere maat dan je ‘normale’ schoenen. De schoen moet goed om de voet heen zitten, maar mag niet te strak zijn. Draag bij het passen bij voorkeur de sokken die je ook tijdens het hardlopen zult dragen. Hierdoor weet je zeker dat je schoen ook tijdens het lopen goed zit. Bij het hardlopen is het ook erg belangrijk dat de schoen een goede schokdemping heeft.

Neutrale hardloopschoenen versus anti-pronatie

Bij veel mensen zakt de voet teveel naar binnen door tijdens het lopen. Dit heet overpronatie. Hierdoor kunnen vervelende blessures ontstaan. Heb jij last van overpronatie, kies dan voor schoenen met anti-pronatie. Deze schoenen voorkomen de pronatie en de daarmee gepaard gaande blessures. Schoenen met anti-pronatie zijn niet geschikt voor lopers zonder overpronatie. Voor hen zijn er neutrale hardloopschoenen verkrijgbaar. Brooks heeft zowel neutrale als anti-pronatie hardloopschoenen in haar assortiment en heeft daarmee voor elke loper een geschikte schoen.

Webshop voor hardlopers: http://www.hardloopartikelen.nl

Comments are closed.