Felle en excentrieke kleuren

Het wordt tegenwoordig steeds populairder onder de jeugd om schoenen te dragen met felle en excentrieke kleuren. Schoenen die deze kleuren bevatten van grote merken zijn dan ook vaak vrij duur, terwijl ze dezelfde pasvorm hebben als een andere schoen in een andere kleur. Heb jij een hippe leren schoen gekocht en zou je heb graag een ander kleurtje willen geven? Dan is schoenverf de ideale oplossing voor jou. Met leerverf kan jij je schoen gemakkelijk een gehele nieuwe uitstraling geven door hem een gloed nieuw kleurtje te geven en de schoen zal er weer uitzien als nieuw. Ben jij benieuwd hoe het verven van schoenen precies werkt? Blijf dan lezen.

Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat voor soort verf je nodig hebt. Natuurlijk heb je geen normale verf, maar leerverf nodig. Hierin zijn twee verschillende soorten te onderscheiden: verf voor glad leer en suede verf. Kies je de verkeerde soort, dan kan het zijn dat je schoen ondraagbaar wordt omdat het leer heel erg stug wordt.

Ook het aanbrengen van de verf is een ware kunst, en zeker bij een suède schoen. Glad leer is relatief makkelijk te verven. Hiertoe dien je eerst de schoen schoon te maken, en vervolgens kan je al verven. Bij glad leer is het handig om laagje voor laagje te werken zodat de verf snel droogt, maar bij suède is dit essentieel. Verf je bij deze soort leer niet laagje voor laagje maar in één keer een dikke laag, dan zal de schoen geheid stug en onbruikbaar worden. Na het verven van de schoen is het het verstandigst om een beschermend laagje over de verf heen te smeren, de zogenaamde finisher. Door dit product te gebruiken zorg je ervoor dat de schoen waterdicht is en de leerverf er niet af zal slijten.

Comments are closed.