Elektricien of installateur voor installatie en storingen

Een elektricien verhelpt storingen aan elektra, legt nieuwe bedradingen aan, verzorgt installaties van bijvoorbeeld verwarming, CV ketels en zonnepanelen, repareert of plaatst stopcontacten en contactdozen, verhelpt storingen in CV ketels en in de elektra in en om het huis, en voert overige handelingen uit die direct met elektriciteit te maken hebben.

Een elektricien is tegenwoordig feitelijk ook installateur en levert installatie en reparatie van elektriciteit of elektrische apparaten via een installatiebedrijf of elektrotechnisch bedrijf. De moderne elektricien heeft zich tegenwoordig steeds vaker ook bekwaamd in het plaatsen van CV ketels, computers en zonnepanelen.

Het aanleggen van elektriciteit

Wanneer u een extra stopcontact wil aanleggen in uw woning kunt er voor kiezen om daar een elektricien voor in te huren of zelf elektra aan te leggen. Wanneer u besluit om het zelf te doen, dan is het wel belangrijk dat u verstand heeft van het aanleggen van stroom. Er zijn verschillende manieren waarop u een extra stopcontact kunt aanleggen. Het belangrijkste is wel dat u op uw eigen veiligheid let. Zorg er dus voor dat de stroom is afgesloten als u aan het werk gaat.

Storing Elektra, wat nu?

Als u een storing heeft in de elektra, merkt u dit meestal snel. De lichten vallen uit of er hangt een vreemde schroeilucht. Misschien slaan elektricien bellende stoppen een of meerdere keren door. Bedrading kan oververhit raken. Met stroom en uw meterkast moet u altijd voorzichtig zijn. Ga niet zelf klussen als u geen verstand heeft van elektra. U kunt het beste direct een goede elektricien bellen

Elektricien bellen

Als u een CV ketel bij een elektricien besteld levert deze normaal gesproken ook het onderhoud. Op gewone elektrische apparaten zit garantie, als deze garantie verlopen is kunt u een goede elektricien in uw regio bellen. Bij kortsluiting of andere gevaarlijke situaties kunt u het beste direct een elektricien bellen, zodat u geen risico loopt op brand of andere ernstige problemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.