Eigen webshop beginnen? Het begint met een goede voorbereiding!

Een eigen online shop beginnen is een leuke manier om iets bij te gaan verdienen óf om te starten als zelfstandig ondernemer! Ieder jaar starten er talloze mensen met een eigen webwinkel – veel daarvan worden een succes maar ook deel redt het niet. In de meeste gevallen komt dat door de voorbereiding: deze is niet goed of te kort geweest. Hoe ga je op onderzoek uit?

Je eerste stap is uiteraard om te bepalen welke producten je gaat verkopen. Dat kunnen producten zijn waar je al mee bezig bent in je vrije tijd of in ieder geval affiniteit mee hebt, of producten die geheel nieuw voor je zijn. Wanneer je de productsoort hebt bepaald kun je op zoek gaan naar een leverancier, zodat je het assortiment op orde hebt.

Concurrenten

De volgende stap is om te gaan kijken naar de concurrenten in de markt waar je jouw webwinkel in wilt gaan zetten. Kijk naar de top webwinkels maar ook naar de webshops die daar onder zitten, zo kun je jouw eigen webshop gaan opzetten. Schrijf op wat de concurrenten goed doen (daar kun je van leren) en wat ze minder goed doen (daar kun je een inhaalslag maken) – je hebt dan een goed overzicht met sterke en zwakke punten, en een basis voor je eigen online shop.

Zoekwoorden onderzoek

Ook belangrijk is om uit te vinden waar de klanten in deze markt naar op zoek zijn. Met een zogeheten ‘zoekwoorden onderzoek’ ga je kijken welke zoekwoorden gebruikers opgeven in Google en andere zoekmachines, om te zoeken naar de producten die jij gaat verkopen. Een goede tool daarvoor is bijvoorbeeld de Keyword Tool van Google, die laat zien hoeveel er wordt gezocht op bepaalde woorden – en je krijgt ook nog eens interessante suggesties!

Over Shoptrader
Shoptrader is opgericht in mei 2005 en behoort met ruim 1500 webwinkels tot de top van Nederland. Een bedrijf met 8 enthousiaste en gedreven professionals, die zich elke dag volledig inzetten om vele webwinkels te ondersteunen. Webwinkels waar ondernemers dagelijks hun inkomsten mee verdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.