Een webwinkel starten. Waar moet u rekening mee houden?

Een webwinkel starten en beginnen kan een goede keuze zijn. Je moet geen winkelpand kopen of huren, je moet geen personeel aannemen of zelf de hele dag in de winkel gaan staan. Je voorraad kun je opslaan in een garage, schuur, lege kamer of op zolder. Toch zijn er veel dingen waar u wel aan moet denken bij het starten van een webwinkel.

Lange termijn project

Een webwinkel beginnen gebeurt niet zo maar op 1 dag. En je kunt het eerst half jaar geen grote omzet en winst verwachten. De vraag naar de producten moet groeien en je winkel moet gevonden worden. Het beste kun je je webwinkel starten als je nog parttime aan het werk bent. Zo kom je niet onder een financiële druk te staan en kun je je webwinkel de tijd geven winst te maken. Soms kan dit jaren duren. Zie een webwinkel dus eerder als een lange termijn project dan iets waar u direct veel geld mee gaat verdienen.

Marketing

Je winkel moet gevonden worden. Daar zijn veel middelen voor zoals bijvoorbeeld GoogleAdsense en linkbuilding. Slechte of helemaal geen marketing zal ervoor zorgen dat je winkel niet gevonden wordt. Je kunt dit vergelijken met een echte winkel, ligt je winkel in een afgelegen straat, zul je minder bezoekers trekken da wanneer je in een drukke winkelstraat gelegen bent.

Zorg dus dat je webwinkel in een drukbezochte digitale winkelstraat gelegen is. Denk hierbij aan de eerste webpagina van Google. Je kunt hiervoor een SEO-expert of linkbuilder inhuren, voor het maken van je website en deze goed te laten scoren op internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.