Een rondreis door Indonesië

Bij Kras reizen vind je een groot aanbod aan reizen naar en rondreizen door Indonesië. Dat heeft waarschijnlijk veel te maken met de historische band tussen Nederland en Indonesië. Maar daarnaast is Indonesië, ook wel de Gordel van Smaragd genoemd, natuurlijk een prachtige vakantiebestemming. Java en Sumatra zijn twee indrukwekkende eilanden die ideaal zijn voor rondreizen, je kan er kennis maken met een enorme diversiteit aan fauna en flora. Een reis door Indonesië eindigt vaak in Bali, dat is het meest populaire eilenad van Indonesië. Het is paradijs voor liefhebbers van zon en zee met pittoreske ongerepte stranden en leuke luxe resorts.

De naam van het land in het Indonesisch is Tanan Air Kita wat “Ons land en water” betekent. Die naam heeft het zeker niet onterecht, want Indonesië bestaat uit 2 miljoen km² aan landoppervlakte en heeft maar liefst 3,2 miljoen km² aan territoriale wateren. Indonesië bestaat eigenlijk uit 2 miljoen eilanden, een duizendtal daarvan zijn bewoond. Java, Bali, Sumatra en Sulawesie zijn de bekendste eilanden. Op Java is ook de hoofdstad van Indonesië gelegen: Jakarta.

De Indonesische cultuur zoals wij die kennen is eigenlijk de cultuur die er leeft op Java. Op dit eiland is de Nederlandse beïnvloeding ook het meest te merken. Op de andere eilanden zie je nog de echte Balinese of Indonesische cultuur, want de cultuur op Bali is nog eens compleet verschillende van de Indonesische cultuut. Dat is niet alles, want ook de landschappen variëren enorm van eiland tot eiland. Ook die variaties maken Indonesië een erg interessant land voor rondreizen. Lees maar de Djoser ervaringen van backpackers door Indonesië, je vind vanalle verschillende verhalen over de uitgestrekte witte zandstranden, lange graslanden, besneeuwde bergtoppen, prachtige natuur in de regenwouden en de droge savannes. In de regenwouden zijn er ook vele wondermooie watervallen te vinden met helder blauw water en interessante planten.

Comments are closed.