Een elektrische garagedeur kopen

Om uw garage of schuur compleet te maken is het verstandig om te kiezen voor een elektrische garagedeur. Met een elektrische garagedeur voorziet u uzelf van veel gemak en comfort. U hoeft namelijk niet steeds weer uit de auto of van de fiets te stappen om de garage deur weer te openen. Dit bezorgt u dus veel gemak en comfort en voorkomt daarmee rugklachten omdat u niet steeds weer hoeft te bukken om de deur te openen. Een elektrische garage deur bestaat uit veel verschillende delen. Deze delen zullen n dit artikel nader toegelicht worden.

Aandrijving
Zoals bovenstaand vermeld kan de deur elektrisch geopend worden. Om de deur elektrisch te openen is er een aandrijving mogelijk. De elektrische aandrijving is uitgevoerd met een 220V aansluiting. Daarbij wordt een kettingtakel geleverd voor de noodontgrendeling.

Lichtinval
Vaak is het gewenst dat de achterliggende ruimte voldoende verlicht wordt. Dit kan natuurlijk met standaard verlichting zoals bijvoorbeeld TL- verlichting, maar er zijn ook andere energie besparende maatregelen mogelijk. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de roldeur te voorzien van beglazing. Hierdoor krijgt u lichtinval van buiten in de achterliggende ruimte. De ramen zijn voorzien van dubbel glas. Dat waarborgt de isolatie van de roldeur.

Veiligheid
Zoals al beschreven wordt de roldeur elektrisch aangedreven. Om beknelling te voorkomen is het van belang dat er voldoende beveiligingsmaatregelen genomen worden. Je moet er toch niet aan denken dat de deur spontaan dicht valt omdat er een veer knap. Of dat iemand nog snel even naar binnen wil en deze persoon raakt vervolgens bekneld tussen de deur. Daarom zijn de deuren uitgerust met verschillende beveiligingen. Beveiligingen die op de deur gemonteerd worden zijn; veerbreukbeveiliging, Vingerklembeveiliging en optilbeveiliging.

Kleuren
De deuren kunnen naar uw wensen gemaakt worden. Je kunt hierbij aan verschillende kleur mogelijkheden denken maar ook aan het design. Een voorbeeld hiervan is een deur met houtnerf afwerking. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Showroom
Voordat u een elektrische roldeur aanschaft is het verstandig u goed te laten informeren bij een specialist die ook in het bezit is van een showroom zodat deze specialist u ook de deuren in het echt kan laten zien. De Rooij Garagedeuren is zo’n specialist. Zij kunnen u voorzien van een goed advies en kunnen u de werking van de deuren demonstreren.

Comments are closed.