Een elektrisch rolluik herstellen, wie moet ik bellen?

Er zijn veel bedrijven of monteurs die aanbieden om een elektrisch rolluik te herstellen, maar wie van die bedrijven of monteurs moet je nu bellen? Om de juiste beslissing te maken is het belangrijk dat je naar een aantal factoren kijkt. Is het bedrijf goed bereikbaar? Beschikken de monteurs over de juiste vakkennis? Kunnen ze alle merken en typen rolluiken herstellen en is het bedrijf klantvriendelijk.

Wij hebben al research voor je gedaan en zijn op het bedrijf ROMASS terecht gekomen. Hieronder geven wij je 4 redenen waarom je voor ROMASS moet kiezen voor een herstelling.

1. Ruim 20 jaar vakkennis

Elk jaar zijn er nieuwe ontwikkelingen aan elektrisch bedienbare rolluiken. Nieuwe onderdelen motoren afmetingen en nog veel meer. Het is dan ook belangrijk dat monteurs hiervan op de hoogte zijn, maar ook op de hoogte van oudere rolluiken. Wanneer je een ouder rolluik hebt is het dan ook wel zo fijn, dat de monteur die langskomt ook van jouw type rolluik kennis heeft. De monteurs van ROMASS hebben jarenlange ervaring in reparaties en worden vakkundig opgeleid om alle problemen aan een rolluik op te lossen.

2. Bereikbaarheid. 24/7 storing aanmelden

Wanneer je rolluik kapot is, wil je dit snel opgelost hebben. Wellicht wordt er een toegangsweg geblokkeerd of kun je een ruimte niet meer afsluiten, waardoor er kans is op inbraak. Daarom is het belangrijk dat er zo snel mogelijk een monteur langs kan komen. Bij ROMASS kun je 24/7 een storing aanmelden via de website en zijn ze telefonisch bereikbaar van half 9 tot 5 op maandag t/m vrijdag. De planning neemt dan vervolgens contact op om een afspraak in te plannen. Meestal kan het dezelfde dag of een dag erna gemaakt worden.

3. Klantvriendelijk

Wanneer je een probleem hebt wil je dat dit zo snel en goed mogelijk opgelost wordt. Om dit te kunnen waarborgen is de klantenservice van ROMASS 24/7 bereikbaar per mail en op werkdagen tussen half 9 en 5 telefonisch. Zo werken ze vanuit het No Cure No Pay principe. Indien we het rolluik niet kunnen herstellen kan er aanspraak worden gemaakt op het No Cure No Pay principe. Ook hebben ze een uitgebreid garantiesysteem en een prima klachtafhandeling afdeling. Kortom: alles om van jou een tevreden klant te maken.

4. Alle merken en types

Hier is al kort aandacht aan besteed. De monteurs zijn professioneel opgeleid en kunnen alle merken en types elektrisch bedienbare rolluiken maken. Heb je een handbediend rolluik? Die kunnen de monteurs van ROMASS helaas niet maken. Niet elk bedrijf zal verstand hebben van al die types rolluiken en ook niet de juiste en benodigde onderdelen op voorraad. Dit is wel het geval bij ROMASS. De monteurs hebben een servicebus met een voorraad van rolluik onderdelen die direct op locatie geplaatst en vervangen kunnen worden.

Mocht je nog meer redenen nodig hebben om voor ROMASS te kiezen kun je terecht op hun website. www.romass.nl

 

Comments are closed.