Een autodemontagebedrijf bij je uit de buurt vinden

Het vinden van een autodemontagebedrijf uit de buurt is eenvoudig, zolang je internet hebt. Op het internet kun je op diverse sites genoeg sloperijen vinden. Hier kun je een beroep op doen wanneer je van mening bent dat je huidige auto naar de sloop moet worden gebracht. Op deze manier krijg je nog wat geld voor je auto en ben je van je auto af. Vervolgens kun je rondkijken naar een andere auto en wellicht heb je al een auto op het oog, welke je kunt kopen.

 

Betrouwbare sloperij
Als je een sloopauto hebt wil je deze natuurlijk het liefst naar een betrouwbaar autosloopbedrijf brengen. In Nederland zijn de meest betrouwbare sloperijen aangesloten bij het STIBA. Een bedrijf kan niet zo maar lid worden van het STIBA. Ze moeten namelijk minimaal aan één KZD norm voldoen. KZD staat voor KwaliteitsZorg Demontage. Er zijn drie niveaus. Het eerste niveau is het basisniveau. Hierbij zijn bedrijven die voldoen aan de wettelijke eisen. Bij het tweede niveau heeft een bedrijf een aantal extra’s. Hierbij verkopen bedrijven ook onderdelen die ze uit de sloopauto’s halen. Het is belangrijk dat bedrijven dit certificaatniveau hebben, want zo kunnen ze aantonen dat de onderdelen van een betrouwbare sloperij kopen.
Bij het derde niveau heeft een bedrijf nog een aantal extra’s. Zo geven ze een garantie van duurzaamheid en garantie. Dit is het hoogste certificaat en de meest betrouwbare autosloopbedrijven hebben een dergelijk certificaat. Wanneer je echt op zoek bent naar een betrouwbare sloperij kun je dus kijken naar het KZD certificaat.

Comments are closed.