Duurzaam besparen op de energierekening

Iedereen wil een lage energierekening. Toch zijn huishoudens zich nog niet massaal bewust hoe je nou het beste kunt besparen op de energierekening. In dit artikel geven we een aantal tips om aan het einde van de maand net even meer geld over te houden.

Isoleren

Door de juiste isolatie toe te voegen aan een woning kan er een enorme besparing gerealiseerd worden. Dit is een typische investering die zich zeer snel terug verdient. De bekendste vormen van isolaties zijn vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Zonder goede isolatie gaat er veel kostbare energie verloren.

Zonne-energie

Steeds meer zien we dat woningbezitters de keuze maken om zonnepanelen te installeren. Zonnepanelen zetten zonlicht om in duurzame energie. Energie wat uit een gratis bron komt en zich dus terug verdient. Gemiddeld genomen is de investering van zonnepanelen na vijf jaar terug verdient. Laat u altijd goed adviseren door een specialist!

Energie besparende tips

Bovenstaande besparingsmethoden hebben wel eerst een investering nodig. Echter zijn er ook besparings-tips die geen geld kosten. Hieronder hebben we enkele tips geformuleerd.

  • Doe een uur voor het slapen de thermostaat naar beneden.
  • Isoleer CV buizen die op koude plekken liggen door schuim.
  • Hang de gordijnen achter de verwarming wanneer deze aan staat.
  • Zet stand-by knoppen uit van tv, computer en telefoon.

We hopen dat bovenstaande tips bijdragen aan uw energierekening. Voor vragen en adviezen kunt u altijd terecht bij de specialist bij u in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.