Digitalisering en de impact op het bedrijfsleven

De digitalisering van het bedrijfsleven wordt steeds duidelijker naarmate de technologie aan het verbeteren is en er geen einde meer aan komt. Sinds de Tech-crisis in 2000 is het alleen maar omhoog aan het gaan, kijk maar naar het gebruik van de smartphone in het dagelijks leven van elke persoon. De verbeteringen in de ICT-industrie schijnen dagelijks door naar de normale mens, zelf voor de hedendaagse kinderen is het leven zonder technologie een onvoorstelbaar beeld. Op basisscholen zie je allemaal computers en I-Pads staan.

Hoewel deze verbeteringen allemaal wel leuk zijn voor die efficiëntie van de stof die gegeven kan worden, heeft het allemaal wel nut? Op universiteiten en hogescholen worden boeken amper nog gebruikt, behalve bij hevige theorievakken zie je ze amper terug. Vaak kunnen ze online gedownload worden zonder enige moeite, helaas is het wel zo dat sommige mensen beter vanuit boeken kunnen leren dan andere. Dit maakt het hebben van al je stof op een scherm een stuk lastiger, terwijl het gebruiken van computers de efficiëntie juist verhoogd.

Tegenwoordig begint het bedrijfsleven zelfs technieken op te nemen van de informatica, zo worden er verschillende soorten software gebruikt om stukken te automatiseren van een bedrijf. Bijna alle administratie is een herhaling elke maand, dit betekend dat elke maand dezelfde soorten afhandelingen worden uitgevoerd. Hier kan geld bespaard worden door gebruik te maken van een computeralgoritme die deze handelingen voor je uit kan voeren, in plaats van een echt persoon die waarschijnlijk nog minder efficiënt werkt ook. Voorbeelden hiervan zijn front office software en back office software, eerst waren dit enorm belangrijke gedeeltes van een bedrijf. Waarbij de front office diende als “gezicht” en de back office als “brein”. Momenteel kan dit allemaal met de computer worden gedaan, hier komen wel moeilijkheden bij kijken als de software het niet doet bijvoorbeeld een persoon kan je dan gewoon aanspreken, een computer niet.

Comments are closed.