Veel bedrijven kiezen er voor om werknemers via een detacheringsbureau in te schakelen. Maar wat is detachering nu eigenlijk? Kort gezegd huurt een bedrijf via een detacheringsbureau personeel voor een tijdelijke periode in. Het detacheringsbureau neemt de risico’s bij ziekte, ontslag, etc. Als bedrijf ben je alleen opdrachtgever.
Detacheren of liever uitzendkracht?
Een uitzendkracht is goedkoper dan iemand via een detacheringsbureau inschakelen. Vaak is het aanbod binnen een detacheringsbureau hoger geschoold en hebben ze meer werkervaring. De keuze ligt dus echt bij de opdrachtgever. Personeel via een detacheringsbureau wordt vaak ingezet in de technische en ICT sector. Veelgevraagd is bijvoorbeeld detachering bij lassers.
De voordelen op een rijtje gezet
Om u direct een goed beeld te geven welke voordelen detacheren nu eigenlijk heeft voor een werkgevers hebben we ze even voor u op een rijtje gezet.
– Hoog opgeleid personeel
– Gedetacheerd personeel heeft veel kennis en ervaring
– Tegenvallende resultaten zorgen niet voor ontslag
– Nieuwe kennis kan makkelijk binnen het bedrijf worden gehaald
Bovenstaande voordelen zijn met name voor de werkgever. Een groot voordeel voor de werknemer is dat hij of zij veel werkervaring kan opdoen bij verschillende bedrijven.
Zitten er ook nadelen aan detacheren?
Naast de vele voordelen heeft detacheren ook een aantal nadelen, te weten:
– Personeel heeft niet de ‘feeling’ met het bedrijf. Staat verder van de bedrijfscultuur af
– Inwerkperiode kost geld
– Gedetacheerd personeel wordt vaak gezien als buitenstaander bij andere werknemers
Zoals u kunt lezen is het voor ieder bedrijf afhankelijk of detacheren een wenselijk is.