De mogelijkheden van een Bodyscan

Om een uitgebreid beeld van uw lichaam te krijgen, kunt u de keuze maken voor een Bodyscan. Naast de Bodyscan is het tevens mogelijk andere onderzoeken te laten uitvoeren, afhankelijk van mogelijke klachten of onzekerheden. Een onderzoek wat mogelijk is, is een cardiologisch onderzoek waarbij het hart wordt onderzocht. Zo wordt er onder andere onderzocht of er iets is met uw hartkamers of hartkleppen. Na afloop van de ECG en Echocardiografie brengt de cardioloog u direct op de hoogte van de bevindingen. Ook wordt u voorzien van advies (indien nodig).

Om een completer beeld te krijgen van uw gezondheid, wordt een laboratoriumonderzoek tevens aangeraden. Hier kunnen eventuele afwijkingen worden ontdekt die met een MRI-scan niet te zien zijn. Mede door de samenwerking met Labor Nord-West, een naar de strengste normen geaccrediteerd en gecertificeerd laboratorium, krijgt u een nog duidelijker beeld van uw gezondheidssituatie op dat moment. Uw urine, ontlasting en bloed worden onderzocht op onder andere bloedvetten, orgaanfuncties, uitgebreid bloedbeeld, glucose, PSA (bij mannen) en hemoglobine.

Huidonderzoek behoort tevens tot de onderzoeksmogelijkheden bij Prescan. Dit kan ook aanvullend bij een Bodyscan worden gedaan. Gedurende dit huidonderzoek wordt gekeken of er mogelijke onrustige of kwaadaardige aandoeningen zich bevinden op de huid. De huid wordt zowel met het blote oog van top tot teen bekeken evenals met een ‘scan’. Hier wordt de huid gefotografeerd, zodat bepaalde moedervlekken uitvergroot kunnen worden. Er wordt een digitale huidanalyse gemaakt en de bestanden blijven opgeslagen.

Indien men maag- en/of darmklachten heeft, is er tevens een mogelijkheid voor een maag- / darmonderzoek bij Prescan. Dit onderzoek wordt uitgevoerd middels een gastro- of endoscoop. Er kunnen stukjes weefsel voor nader onderzoek worden weggenomen, zodat dit uitvoerig onderzocht kan worden.

Herhalingsonderzoek

Veel ziekten en aandoeningen ontwikkelen zich langzaam en zijn in een vroeg stadium zichtbaar. Toch blijft preventief onderzoek zoals een Bodyscan een momentopname. Om meer duidelijkheid te hebben, is het verstandig de onderzoeken periodiek te laten uitvoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.