Autosloperij niet alleen voor auto’s

Naast auto’s kun je ook je motorfiets of bromfiets naar de autosloop brengen. In Nederland vind je hiervoor geen speciale sloperijen. Maar je kunt ze wel gewoon naar de autosloop brengen. Je bied je motorfiets of bromfiets dan aan om gerecycled te worden. Net als bij een auto krijg je bij het slopen van een bromfiets een bewijs van vrijwaring. Dit betekent dat je niet meer verbonden bent aan verplichtingen. Je bromfiets is dan niet meer van jou en je betaalt geen belasting meer. Hetzelfde geldt voor boetes en verzekeringen.

Wat is een vrijwaringbewijs?
Om er nog wat dieper op in te gaan. In een vrijwaring staat dat jij niet meer de eigenaar bent van de auto of motor/bromfiets. Door een vrijwaring betaal je niet meer voor wegenbelastingen, bekeuringen, APK en eventuele verzekeringen. Als je de bromfiets naar een autosloperij brengt krijg je meestal een RDW- vrijwaringcertificaat. Dit is een officieel document. Door dit eenvoudige document ben je niet meer de eigenaar. Je kunt de verzekering je motorfiets dan direct stop zetten en dat is dan ook iets wat je direct moet doen.

Sloperij vinden voor je auto
Je moet een aantal stappen doorlopen bij een autosloperij. Deze stappen zijn eenvoudig. Je kunt ten eerste telefonisch of per mail contact opnemen met een autosloperij. Je kunt dit vaak ook via een online formulier doen. Je moet daar doorgeven wat je kenteken is en vaak wat voor type auto je hebt, of dat het om een motor of bromfiets gaat. Vervolgens regelt het sloopbedrijf voor je het eerder omschreven document van vrijwaring. Als dit document is geregeld, wordt er een afspraak gemaakt over wanneer je sloopauto wordt opgehaald. Als de auto wordt opgehaald krijg je het bewijs van de vrijwaring en natuurlijk ook het afgesproken bedrag voor je auto. 

Comments are closed.