Alles over de SIM-kaart

Een SIM-kaart is de ruggengraat van iedere mobiele telefoon. SIM- staat voor Subscriber Identity Module. Welke soorten SIM-kaarten er zijn en hoe een SIM-kaart werkt voor verschillende telefoons en abonnementsvormen, leest u hier.

Wat is een SIM-kaart?

Een SIM-kaart is een zogenaamde smartcard. Op de kaart staan alle gegevens die nodig zijn om een mobiele telefoon aan te sluiten op een abonnement of op prepaid only. Een SIM-kaart is alleen gekoppeld aan persoonsgegevens van de abonnements- of prepaid houder wanneer de eigenaar hier toestemming voor heeft gegeven en dit zelf zo heeft ingesteld. Iedere SIM-kaart is uniek en kent een eigen serienummer.

Soorten SIM-kaart

Tot op heden zijn er twee soorten SIM-kaarten: de micro SIM-kaart en het standaardformaat. Grote mobiele telefonie bedrijven zoals Apple, Blackberry, Motorola en Nokia zijn bezig een nieuwe standaard voor SIM-kaarten te ontwikkelen. De zogenaamde nano SIM-kaart is nog kleiner dan de micro-SIM-kaart. Het voordeel hiervan is dat zo’n kleine kaart weinig ruimte inneemt in smartphones waar ook ruimte nodig is voor andere kaarten, zoals een geheugenkaart, en andere technologieën.

Prepaid SIM-kaart

Een SIM-kaart voor een prepaid telefoon kan apart van de telefoon worden gekocht. Dit kunt u niet alleen in de winkel doen, maar ook online op de websites van verschillende prepaid aanbieders. De aanschaf van een prepaid SIM-kaart is handig wanneer u al een telefoon hebt en er voordelig prepaid mee wilt kunnen bellen. Bij verschillende aanbieders is het mogelijk om een SIM-kaart te kopen waar al beltegoed op staat. Vaak is dit bedrag aan beltegoed hoger dan het aankoopbedrag van de SIM-kaart. Het kan ook zijn dat de SIM-kaart gratis is, maar dat u extra tegoed ontvangt wanneer u her beltegoed op zet. Hier kunt u dus uw voordeel uit halen.

Een voorbeeld? Op de website van Lebara, een mobiele telefonie aanbieder die zich met name richt op de internationale markt, kunt u gratis een SIM-kaart bestellen. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is uw gegevens invullen en u krijgt de SIM-kaart thuisgestuurd. Wanneer u hier via online opwaarderen €50, – beltegoed op zet, ontvangt u €60, – gratis beltegoed zodat u in totaal €110 beltegoed krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.