50 jaar Verjaardag

Ken je dit ook? Jaar na jaar passeert je, sommige razendsnel, anderen dan weer heel langzaam. Voor je het weet zit je aan die wijze (en meestal grijze) leeftijd waar je alles eens op een rijtje zet. Wat heb ik al allemaal meegemaakt of opgebouwd, wat zou ik nog allemaal willen doen? Op een 50 jaar verjaardag beleven veel mensen zo’n moment. Het haalt natuurlijk niets uit om erover te zitten piekeren, leef niet in het verleden, maar maak de toekomst wondermooi.

Zie het als nieuwe kansen en een zogenaamde tweede start. Want al lijkt het oud, 50 jaar, als je geluk hebt zit je pas aan de helft van je ervaringen die je op deze wereldbol mag meemaken. De mensen zeggen niet voor niets: “Het leven start pas op 50 jaar.” Tijd voor veranderingen, tijd om meer te genieten van je naasten en van de deugden des levens. Een lekker glaasje wijn op een zonnig terrasje. En vind je hier in de lage landen niet veel zon, dan trek je toch meer naar het Zuiden? Een 50-er kent geen stress, daarvoor heeft hij al teveel meegemaakt. Je kan zaken die je vroeger zouden geërgerd hebben eenvoudiger naast je neerzetten. Waar je vroeger leefde voor je werk en de uitdagingen, verandert je ingesteldheid en je gaat meer werken om te leven, om te kunnen genieten van het leven. De kinderen zijn groot en trekken hun eigen plan. Geniet van hetgeen waar je al je hele leven voor gewerkt hebt. Geld maakt niet gelukkig, en je kan het niet meenemen in je graf.

50 jaar is een punt in ieders leven die wel eens extra in de bloemetjes mag gezet worden dan anders. Iedereen krijgt die dag wel eens een origineel geschenk. Wat denk je van een Chocoladetelegram in plaats van dat eenvoudige kaartje dat je elk jaar krijgt of stuurt? Of een Diner Cruise ter vervanging van die fles wijn die je nooit lust? Het hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk eens op www.50jaar-verjaardag.nl, daar vind je leuke geschenken en ideeën die net iets anders en origineler zijn.

Veel geluk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.