Spa- en zwembadafdekking zorgen voor kostenbesparing

Het is voor eigenaren van een zwembad of spa elke keer weer een uitdaging om hun zwembaden en spa’s schoon te houden. Het schoonhouden van een zwembad en het schoonhouden van een spa is heel hard nodig, omdat er zonder schoon water meer onderhoudskosten aan de spa of aan het zwembad is. In een minderschoon zwembad komt er sneller algen- of bacterievorming waardoor er hogere onderhoudskosten zijn.

Een zwembad moet op twee manieren onderhouden worden. Een zwembad moet in de zomer en in de winter worden onderhouden. In de zomer is het nodig om en zwembad, wanneer deze niet wordt gebruikt, af te dekken met een zomerafdekking. De afdekking zwembad in de zomer zorgt er enerzijds voor dat het water van het zwembad sneller opwarmt en zorgt er anderzijds voor dat het water uit het zwembad tot wel negentig procent minder verdampt dan wanneer je geen zomerzeil zou gebruikten. Met een zomerzeil wordt er dus veel bespaard op kosten om het zwembad op te warmen en wordt er dus veel bespaard op kosten om het zwembad te vullen.

Een winterzeil zorgt ervoor dat er in de herfst geen bladeren in het zwembad kunnen. Het water in het zwembad hoeft daardoor niet worden schoongemaakt. Daarnaast zorgt een winterzeil ervoor dat er geen licht bij de bodem van het zwembad kan komen. Zonder dit licht gaat de bacterie- en algenvorming veel minder snel. Door de afname aan algen- en bacterievorming kan er in het voorjaar worden bespaard op verwijderingskosten van de algen en bacteriën.

Een spa heeft ook last van algen- en bacterievorming. Het is voor eigenaren van een spa daarom belangrijk om hun spa met spa covers af te dekken, want met spacover hoeft de spa veel minder vaak worden schoongemaakt. Daarnaast is de spa afdekking handig omdat de afdekking ervoor zorgt dat het water sneller opwarmt en langer warm blijft.

Comments are closed.