Techniek en voordelen van pellet kachels

Op zoek naar een nieuwe (soort) verwarming in uw woning? Probeer dan eens een pelletkachel. Dit is een verbrandingskachels voor pellets. De thermostaat die in de kachel zit kan zichzelf regelen door de geavanceerde techniek van de verwarming. Dit zorgt voor een hoog rendement en optimale verbranding. U heeft dus door de techniek van de pellet kachels en de gevolgen hiervan een een milieuvriendelijke en betaalbare wijze van verwarmen. 

De techniek

Pelletkachels hebben een ventilator die de warmte de woning in blaast. Dit is een hele efficiënte manier van verwarmen, vooral in tegenstelling tot  hout- en gaskachels. De kleine staafjes hout die worden verband worden pellets genoemd. Ze worden onder hoge druk samengeperst in de verwarming. Het materiaal waar ze van worden gemaakt is schoon afvalhout en zaagsel. Dit komt uit de houtindustrie zonder dat het vervolgens bewerkt wordt. Pelletkorrels hebben een laag vochtgehalte, weinig as en een neutrale CO2 verbranding, waardoor de korrels dus veel voordelen hebben.

Haardenexpert

U vindt pelletkachels bij haardenexpert.nl. U vindt hier echter veel meer soorten verwarmen. Denk aan elektrische haarden en hout kachels. U kunt het hele assortiment op de website bekijken of kom langs in de showroom voor een rondleiding en demonstratie van alle soorten kachels.

Comments are closed.