Het reilen en zeilen van een sloperij

In Nederland is het aantal autosloperijen door strengere wetgeving in de afgelopen decennia sterk afgenomen. Desondanks zijn er nog voldoende sloperijen te vinden als je één nodig hebt voor het laten slopen van je auto of als je bepaalde onderdelen nodig hebt voor je auto.

Hoe hoog is de prijs die je krijgt voor je auto?
Als je snel wilt weten wat je kunt krijgen voor je auto is het aan te raden om het internet te gebruiken. Op het internet zijn er diverse sites waar je kunt aangeven dat je een sloopauto in de aanbieding hebt. Zo krijg je snel prijzen / offertes van sloperijen in je mailbox. Ideaal en zo weet je direct welke aanbieders welke prijs willen geven voor jouw sloopauto.

Wat doet een autosloperij?
Een autosloperij koopt sloopauto van bedrijven en van particulieren. Meestal stappen particulieren op een sloopbedrijf af en laten ze weten dat ze een sloopauto hebben. Als de sloperij met de particulier tot overeenstemming komt wat de sloopauto betreft, krijgt de particulier een vrijwaringsbewijs. Dit bewijs geeft aan dat degene die het vrijwaringsbewijs krijgt niet meer eigenaar is van de auto. In dat geval hoeft diegene geen wegenbelasting te betalen of een autoverzekering af te sluiten voor de desbetreffende auto.

Vervolgens kan de sloperij beginnen met slopen. Men spreekt meestal van het legen van de auto (alle vloeistoffen), strippen en tot slot het recyclen van de bruikbare onderdelen. Deze onderdelen kunnen prima worden verkocht en veel handelaren zijn ook geïnteresseerd in deze onderdelen, waardoor een sloperij een bestaansrecht kan hebben.

Comments are closed.