Zweet je gezond in de sauna

Je kan naar de sauna gaan om te ontspannen, maar wist je dat een saunabezoek veel meer gezondheidsvoordelen biedt? Lees hier waarom sauna zo goed voor je is.

DETOXEN

Door geregeld naar de sauna te trekken, komen er heel wat toxines vrij die afgevoerd worden met het zweet. Dankzij de hitte worden vele ziektekiemen gedood en bacteriën op je lichaam krijgen geen vrij spel meer. Ook zal je lichaam meer witte bloedcellen aanmaken die ziekten kunnen bestrijden. kortom: je immuunsysteem in het algemeen gaat erop vooruit.

GEZONDE HUID

De hitte in een sauna zorgt ervoor dat je bloedvaten zich uitzetten, waardoor er meer bloed (en voedingsstoffen) afgevoerd worden naar de huid. Je huid is daardoor beter gevoed en herstelt veel sneller. Ook je poriën zetten zich open, waardoor afvalstoffen afgevoerd worden en je huid van binnenuit dus grondig gespoeld wordt. Nadien heb je een mooie stralende huid die blaakt van gezondheid.

PIJNBESTRIJDING

Door regelmatig een bezoekje te brengen aan de sauna nemen klachten over pijn af. Een sauna ontspant, vermindert de stijfheid van spieren en gewrichten, en herstelt op die manier sneller vastzittende spieren. Bovendien gaan wondjes op de huid sneller genezen. De sauna vormt dus een uitstekende aanvulling om pijn te bestrijden.

ADEMHALING

Voor wie kampt met ademhalingsproblemen kan een saunabezoek wonderen doen. De slijmvliezen versoepelen zich, slijm dat vastzit raakt los en de bloedsomloop in de luchtwegen verbetert. Dankzij een sauna ga je dus makkelijker en dieper ademhalen. En een betere ademhaling zorgt voor een gezonder lichaam.

Zin gekregen om een saunabezoekje te plannen? Eyespot heeft een handig overzicht van alle sauna’s in je buurt.

Comments are closed.