Zorg goed voor je nieuwe buxus

Een tuin moet onderhouden worden. Kies je er voor om je tuin op te leuken met mooie planten? Zorg dat dat je op de hoogte bent van de verzorging ervan. Veel mensen hebben wel een of meerdere buxus planten in hun tuin. De buxus is heel populair omdat je hem, als hij eenmaal goed is geplant, lang kunt laten staan zonder er al te veel aan te doen. Wanneer je ervoor kiest om een nieuwe buxus te plaatsen zijn er een aantal dingen belangrijk.

Buxus bemesten

Je moet je buxus bemesten, het liefst met speciale mest voor groenblijvende vaste planten. Deze mest is geschikt voor alle soorten buxus die er bestaan. Dit zijn meer dan tien verschillende soorten. Een buxus herken je aan het kleine leerachtige blad dat in de winter groen aan de struiken blijft. Dat is een heel groot voordeel van de buxus. Plaats er een paar in je tuin en je hebt het hele jaar door een groene tuin. Als je lang wilt genieten van je buxus is het belangrijk dat je goede verzorging kiest. Er zijn speciale verzorgingsproducten zodat je buxus lang mooi blijft. Een buxus past ook op een groot balkon in een mooie pot. Af en toe snoeien en voeden en verder heb je er het hele jaar geen omkijken naar. Een keer in het voorjaar en in het najaar heeft de buxus een groeispurt. Daar blijft het bij.

Tips voor de mooiste buxus

Om te zorgen dat je buxus mooi blijft zijn hier nog enkele tips die hier bij kunnen helpen. Een buxux moet je twee keer per jaar nieuwe mest geven. Het liefst een speciale soort mest zoals de biologische buxus- en hangmest van Pokon. Na juli hoef je geen mest meer te gegeven want dan bevriest de buxus. Geeft daarnaast niet te veel water aan deze plant. Een buxus houdt van een droge ondergrond.

Comments are closed.