Zonnepanelen kopen doe je niet zomaar

Het aanschaffen van zonnepanelen is niet iets wat u van de een op de andere dag doet. Het is een grote investering waar ook grote voordelen aan verbonden zijn. Echter moet u daarom wel goed geïnformeerd zijn voordat u de knoop gaat doorhakken.

Uw locatie geschikt?

Niet iedere locatie is geschikt voor het installeren van zonnepanelen. Het rendement is hiervan afhankelijk. Te denken valt aan bomen of nabij gelegen panden die een belemmering kunnen vormen voor de zon. Daarnaast moet u zich laten adviseren waar het meeste zonlicht komt op uw woning gedurende de dag.
Daarnaast is het dakoppervlak, de hellingsrichting en hellingshoek van het dak essentieel voor een rendabele investering.

Uw energiebehoefte

Weet u hoeveel energie u op dit moment verbruikt? Hoeveel energie gaan de zonnepanelen u daadwerkelijk opleveren? Staat deze twee uitkomsten met elkaar in verhouding en kan het dus uit in uw situatie om zonnepanelen te installeren. Zet dit eerst goed op papier zodat u inzicht heeft in de terugverdientijd van de investering in zonnepanelen.

Soorten zonnepanelen

Er zijn tegenwoordig veel soorten zonnepanelen op de markt. Voor een leek is het niet te achterhalen welke soort zonnepaneel het beste is in uw situatie en welke dus het meeste zonne energie voor u kan opwekken. Laat u daarom altijd goed adviseren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.