Zijn de Cloud oplossingen zonnige vooruitzichten?

Je slaat een willekeurig IT gerelateerd magazine open of surft naar een IT website/blog/forum en daar gaan we weer, het regent termen als: BYOD, Big Data en jawel … Cloud Computing.

Welke Cloud ontwikkelingen komen eraan…

Hosting en internet providers bouwen al jaren datacenters om aan de steeds maar toenemende vraag te voldoen. Software as a Service (SaaS) wie biedt het niet.
Maar hoe is het gesteld met de veiligheidsmaatregelingen en infrastructuren van de Cloud providers? In 2013 voorziet Norman grote ontwikkelingen in certificeringen en standaarden (bijvoorbeeld: ISO 27001) die de druppels van de stralen doen onderscheiden. Op deze wijze wordt de keuze steeds eenvoudiger voor de providers en een stuk onderscheidend vermogen voor de Cloud providers is een feit. Europese regelgeving zal ook steeds meer betrokken worden bij de ontwikkelingen van de Cloud technologieën.
Norman speelt hier al op in door SaaS in enkele gevallen te definiëren als Security as a Service.

Cloud_Security_as_a_service_600x800pix

• Conflicten in gemoderniseerde gebieden zullen steeds vaker cyberoorlogen voeren, meestal gebruikt men hiervoor malware (kwaadaardige software). De minder bedeelden zonder geld, vaardigheid of tijd zullen “off-the-shelf” instrumenten ontwikkelen.
• Door sabotage blijkt malware in bepaalde gevallen bijzonder effectief te zijn. Dit zal eveneens steeds meer gaan plaatsvinden.
• We zullen steeds meer mechanismen zien om geautomatiseerde analysesystemen te bestrijden, zoals we gezien hebben met bijvoorbeeld recente exploit kits.
• We zullen meer diversiteit zien in de doelstellingen, waarbij specifieke diensten en/of organisaties worden blootgesteld aan op maat ontwikkelde crimeware (kwaadaardige software die ongemerkt wordt geïnstalleerd op de computer).
• We zullen meer hardnekkige en moeilijk te verwijderen ransomware zien. Back-up is altijd een goed idee.
• We verwachten meer malware aanpassingen te zien bij Windows 8
• Cloud systemen zullen interessant blijven, maar dan vooral als doelwit. We zullen kwaadwillig gebruik van Cloud diensten steeds meer zien.

Norman Security as a Service
Norman Online Protection is een Security as a Service oplossing en maakt gebruik van de kracht van de “Cloud” voor snelle, gemakkelijke en efficiënte back-ups en bedrijfsmatige web- & e-mailbeveiliging. Norman’s Cloud based service biedt bescherming tegen malware bij e-mail en surfen op het web, om malware en andere bedreigingen te stoppen voordat ze de netwerken van organisaties bereiken. De service staat buiten het bedrijfsnetwerk en vereist geen software of hardware installatie.

Norman heeft twee oplossingen beschikbaar te weten SecureSurf en SecureTide.
SecureSurf blokkeert websites automatisch waarvan bekend is kwaadaardige inhoud te hebben. U kunt ook uw eigen beleid bepalen m.b.t. welke inhoud wel of niet toegankelijk is. SecureSurf kenmerkt zich door een gemakkelijke en snelle implementatie, door het toestaan van verschillende niveau’s van filtering voor verschillende werkgroepen of personen.

SecureTide is een awardwinnende antispamoplossing die u in staat stelt om tijd en geld te besparen door het blokkeren van ongewenste berichten en het systeem vrij te houden van adware, spyware en malware.
SecureTide kenmerkt zich door een eenvoudige implementatie, dagelijkse spamrapportage en Disaster e-mail recovery service, etc.

Meer info over SecureSurf: http://www.norman.com/nl/zakelijk/oplossingen/online_protection/securesurf
Meer info over SecureTide: http://www.norman.com/nl/zakelijk/oplossingen/online_protection/securetide

Meer info over de overige zakelijke Norman oplossingen: http://www.norman.com/nl/zakelijk/oplossingen

Over Norman:
Norman Data Defense Systems B.V. is een volledig dochterbedrijf van het enige IT-beveiligingsbedrijf van Noorwegen – Norman AS, opgericht in 1984. Norman (Safeground) AS is een wereldwijd opererend bedrijf met klanten in meer dan 180 landen. Onze missie is om bedrijven en thuisgebruikers optimale bescherming te bieden tegen internetbedreigingen door middel van gebruiksvriendelijke software die gebruikers gemoedsrust biedt terwijl wij zorgen voor de veiligheid. We streven ernaar om de problemen van onze klanten en partners te begrijpen en op te lossen. Onze passie is om persoonlijke service van hoge kwaliteit te leveren.

Voor meer informatie:
Norman Data Defense Systems B.V.
Marketing afdeling
T.: 023 78 90 222
marketing@norman.nl
www.norman.nl

Comments are closed.